Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Rooney: Rodallega jen o kousek minul stehenní tepnu

Londýn - Pouhý milimetr prý před dvěma týdny v utkání s Fulhamem dělil anglického útočníka Wayna Rooneyho od vážných potíží. Šestadvacetiletého fotbalistu Manchesteru United zasáhl kopačkou do pravého stehna Hugo Rodallega a způsobil mu hlubokou ránu jen kousek od tepny. "Měl jsem velké štěstí, že mi neporanil sval," uvedl Rooney.

Wayne Rooney
zdroj: GettyImages autor: Matthew Peters

"Také mi řekli, že rána byla jen milimetr od stehenní tepny. Kdyby ji přeříznul, bylo by to mnohem horší," uvedl anglický reprezentant, protože při přerušení stehenní tepny lze velmi rychle vykrvácet. "Takže díky Bohu, že k tomu nedošlo. Mohl mít opravdu velké problémy," dodal.

Rooney kvůli zranění přišel o úvodní dva zápasy Anglie v kvalifikaci o postup na mistrovství světa a na trávník se vrátí nejspíš až v říjnu. "Doktoři říkali, že hodně hráčů by při takovém zranění omdlelo. V šatně mi chtěli ránu zakrýt, ale já se naopak chtěl dívat. Jejich rychlý zásah mě zachránil před vážnými a trvalými následky," řekl.

Incidentem se také zabývá anglická Asociace profesionálních hráčů, která chce zjistit, zda Rodallega nepoužil na kopačce nebezpečné kolíky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články