Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rooney povede Anglii vstříc MS 2018 jako kapitán, pak skončí

Londýn – Wayne Rooney načne v anglické reprezentaci poslední dvouletou kapitolu. Třicetiletý fotbalista Manchesteru United prohlásil, že v národním týmu skončí po mistrovství světa 2018. Historicky nejlepší střelec anglické reprezentace zůstane i pod novým trenérem Samem Allardycem kapitánem.

"Vzhůru do Ruska. Cítím, že tam bude čas, abych se rozloučil s mezinárodním fotbalem. Už jsem rozmyšlený," řekl Rooney před nedělní úvodní kvalifikací MS na Slovensku.

"Bude to moje poslední šance, abych s Anglií něčeho dosáhl. Pokusím si ty dva roky užít a snad dokážu reprezentační kapitolu uzavřít na vrcholu," doplnil rodák z Liverpoolu.

Pro Allardyce byl při volbě kapitána jasnou volbou. "Wayne byl pro Anglii excelentním kapitánem. Díky tomu, jak svou roli plnil, pro mě bylo jednoduché ho požádat, aby v tom pokračoval," uvedl Allardyce, který po nepovedeném mistrovství Evropy nahradil Roye Hodgsona.

Předchozí kouč Rooneyho na Euru ve Francii stavěl do středu zálohy, nyní se posune na pozici podhrotového hráče. Podobnou roli plní od začátku sezony v United pod novým trenérem Josém Mourinhem. "Wayneův post se v klubu změnil. To je přesně pozice, na které ho chci mít," podotkl Allardyce.

Rooney se stal kapitánem Anglie v roce 2014, kdy převzal pásku po Stevenu Gerrardovi. Se 115 starty je společně s Davidem Beckhamem nejzkušenějším reprezentantem země mezi hráči v poli. Anglický rekord drží se 125 zápasy někdejší brankář Peter Shilton.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články