Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Rooney je zpátky. Před penaltou po delší absenci nervy necítil

Praha - Přestože měsíc a půl kvůli zranění nehrál, rozhodl se kanonýr Manchesteru United hned v prvním utkání po návratu vzít na sebe odpovědnost zahrávat pokutový kop. Tři minuty před koncem zápasu Ligy mistrů tak zajistil svému týmu důležité vítězství 1:0 nad Glasgow Rangers a postup do osmifinále. Nervózní prý před penaltou nebyl. "Opravdu jsem nebyl nijak nervózní. Věděl jsem, jak to chci kopnout, a stačilo to tak udělat. Pokud by si brankář vybral správnou stranu a chytil to, no tak by se tak stalo, s tím já nic nenadělám. Naštěstí se tak ale nestalo," uvedl po zápase Rooney.

Pro pětadvacetiletého útočníka to byla první pozitivní událost od začátku sezony. Nejprve totiž musel řešit rodinné problémy, následně řešil svou budoucnost v klubu a tvrdá jednání o prodloužení smlouvy a v poslední době chyběl na hřišti kvůli zdravotním problémům. "Tenhle gól je pro mě obrovská úleva. Už jsem něco takového potřeboval. Snad teď mám na čem stavět a góly budou padat pravidelně," řekl.

Hned po proměněné penaltě běžel k fanouškům v rohu hřiště a náležitě s nimi gól oslavil. "Chtěl jsem slavit s fanoušky. Přece jen výhra nad Rangers je pro nás vždy příjemná," dodal k rivalitě mezi Anglií a Skotskem.



Zatímco Rooney prohlašoval, že se již cítí zcela fit a během zápasu neměl žádné problémy, podle trenéra Alexe Fergusona je ještě "zarezlý". "Potřebuje ještě odehrát pár zápasů, než bude zpátky ve formě. Uděláme vše pro to, aby se vrátil na úroveň, na kterou patří. Zatím je stále viditelně zarezlý, ale dnes ukázal, že je znovu na startu směrem vzhůru," prohlásil Ferguson.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články