Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rooney dostal za popíjení o svátcích trest 7,6 milionu

Manchester – Trojice hráčů mistrovského Manchesteru United v čele s Waynem Rooneym stojí pod palbou kritiky od legendárního kouče Sira Alexe Fergusona. Během vánočních svátků totiž Rooney, Johnny Evans a Darren Gibson vyrazili s partnerkami dlouho do noci oslavovat drtivou porážku Wiganu (5:0). Trio fotbalistů údajně dostalo za porušení klubových pravidel pokutu ve výši jednoho týdenního platu (zhruba 7,6 milionu korun) a bylo vypuštěno z následujícího ligového zápasu proti Blackburnu, který rudí ďáblové překvapivě prohráli 2:3.

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney
zdroj: ISIFA

V důsledku nekontrolovaného popíjení byla trojice fotbalistů donucena k mimořádnému tréninku ve středu, kdy měli ostatní hráči United volno. A jejich výkon Alexe Fergusona údajně méně než oslnil.

Ferguson vypustil hráče ze soupisky následujícího ligového zápasu proti Blackburnu, i přes dlouhý seznam zranění, který velkoklub z Manchesteru provází. Ztráta Evanse donutila Michaela Carricka znovu se stáhnout do více obranné pozice. Loňský král střelců Dimitar Berbatov, který je u Fergusona delší dobu v nemilosti, nastoupil za Wayna Rooneyho a i přes dva vstřelené góly nebyl schopný dovést ďábly do vítězného konce, když o druhé výhře Blackburnu na trávníku United od roku 1962 rozhodl v 80. minutě Grant Hanley.

Kvůli prohře přišli United o šanci dostat se do čela tabulky. Klub ovšem v oficiálním oznámení rozepři mezi hráči a trenérem zmírnil. "Wayne tento týden netrénoval moc dobře. Vynechal několik dnů, ale snad bude připraven na středeční zápas," uvedl Ferguson, jemuž jeho svěřenci porážkou pokazili 70. narozeniny. Podle médií je pokutou celá záležitost uzavřena a Rooney by měl ve středu nastoupit k zápasu proti Newcastlu.


Manchester United v Blackburn Rovers by moudingnot

Zdroj
ČT sport, ČTK, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články