Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ronaldovo střídání bylo v zájmu týmu, měl jasno trenér Rangnick

Rozzlobenou reakci hvězdného útočníka Cristiana Ronalda, kterého v dohrávce 17. kola anglické ligy na hřišti Brentfordu k jeho nelibosti v 71. minutě vystřídal, trenér Ralf Rangnick chápe. Chtěl předejít tomu, aby Manchester United podruhé za sebou přišel o vedení 2:0. Portugalskému reprezentantovi své rozhodnutí vysvětlil a po vítězství 3:1 prohlásil, že by stejný krok udělal znovu.

Cristiano Ronaldo z Manchesteru United po střídání v Brentfordu
zdroj: AP autor: Matt Dunham

Evidentně nespokojený Ronaldo si při příchodu na lavičku chtěl nasadit bundu, ale místo toho ji odhodil a sedl si. "Cristiano byl nešťastný. Je to střelec, býval by rád zůstal a dal gól, ale pro nás bylo důležitější zůstat kompaktní a mít hlavičkáře, kteří by odvrátili standardní situace soupeře. Když jsme dali třetí gól, přesně to jsem mu řekl," prohlásil Rangnick.

"Ptal se mě, proč jsem ho střídal. Řekl jsem mu, že jsem to udělal v zájmu týmu. Přesně to samé se nám stalo v sobotu proti Aston Ville, kde jsme rovněž čtvrt hodiny před koncem vedli 2:0," uvedl třiašedesátiletý Němec.

Manchester nakonec ve Villa Parku pouze remizoval 2:2. "Proti Brentfordu jsme nechtěli udělat tu samou chybu. Rozhodl jsem se vrátit ke hře na pět obránců, poslat na hřiště Harryho Maguirea a Marcuse Rashforda jako rychlé křídlo na pravé straně. Myslím si, že to bylo správné rozhodnutí." 

Právě Rashford v 78. minutě zvýšil na 3:0 a kamera následně zabrala Rangnicka v konverzaci s Ronaldem. "Řekl jsem mu: 'Chápu Cristiano, že jsi pořád ambiciózní a chceš střílet góly, ale až se jednou možná také staneš trenérem, doufám, že uděláš to samé rozhodnutí,'" konstatoval Rangnick.

"Nečekal jsem, že mě po vystřídání obejme. Nemám s Cristianem absolutně žádný problém. Vrátil se ale po lehčím zranění, kvůli němuž nehrál dva týdny. Když vedete 2:0, zbývá 15 minut do konce a na lavičce máte hráče jako Marcus nebo Anthony Martial, proč byste toho nevyužili? Proto bych to udělal znovu," zopakoval bývalý trenér Stuttgartu, Hannoveru, Schalke, Hoffenheimu nebo Lipska.

United zvítězili v lize po dvou utkáních a bodově se dotáhli na šestý Arsenal, který ale sehrál o duel méně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články