Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Ronaldovo místo v Manchesteru by mohl zaujmout Van Persie

Manchester (Británie)/Londýn - Nizozemský útočník z londýnského Arsenalu Robin Van Persie by mohl zacelit díru v ofenzivě Manchesteru United po chystaném odchodu hvězdného Portugalce Cristiana Ronalda do Realu Madrid. Kouč anglických šampionů z Manchesteru Alex Ferguson je prý ochoten za pětadvacetiletého nizozemského reprezentanta zaplatit Arsenalu sumu pohybující se kolem 20 milionů liber, tedy asi čtvrtinu z toho, co United získají za Ronalda.

Přitom Arsenal nedávno už spoluhráčovi českého záložníka Tomáše Rosického předložil návrh na prodloužení smlouvy, která mu vyprší za rok. "Kanonýři" jednoho ze svých klíčových hráčů chtějí udržet lukrativním kontraktem, podle kterého by si Van Persie týdně přišel na 80 tisíc liber, což vydělávají v Manchesteru třeba Wayne Rooney s Rio Ferdinandem. 

Van Persie však s podpisem nového kontraktu váhá, přestupu do silnějšího týmu, který v posledních dvou sezonách ovládl anglickou ligu, by se totiž zřejmě nebránil.

Manchester by chtěl také Benzemu a Ribéryho

"Po finanční stránce je nabídka Arsenalu velmi dobrá, ale není to jenom o penězích. Jde hlavně o moje ambice a o to, jak můžou být naplněny. V Arsenalu jsem za poslední čtyři roky vyhrál jedinou trofej, Anglický pohár, což je dost málo," řekl Van Persie, o kterého se prý zajímají také italští šampioni z Interu Milán. 

Manchester neupíná svoji snahu pouze k získání Van Persieho, i když Ferguson dal jasně najevo, že místo Ronalda musí ofenzivu posílit některým ze zvučných jmen. United dlouhodobě stojí také o útočníka Lyonu Karima Benzemu, společně s Realem Madrid, Chelsea a Barcelonou se také chystají na přetahovanou o dalšího francouzského reprezentanta Francka Ribéryho, který září v Bayernu Mnichov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články