Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ronaldo zařídil Portugalsku výhru nad Rusy, Mexiko otočilo duel se Zélandem

Moskva – Fotbalisté Mexika otočili na Poháru FIFA zápas s Novým Zélandem a po výhře 2:1 vedou se čtyřmi body tabulku skupiny A o skóre před Portugalskem. Mistři Evropy porazili Rusko 1:0, jedinou branku utkání vstřelil kapitán Cristiano Ronaldo.

Portugalsko - Rusko
zdroj: Reuters

Mexiko se proti outsiderovi dlouho trápilo a po brance Chrise Wooda dokonce prohrávalo. Krátce po přestávce ale vyrovnal Raúl Jiménez a v 74. minutě obrat dokonal Oribe Peralta. Závěr ještě narušila hromadná strkanice, ale skóre ani počet hráčů na hřišti se už nezměnil. 

Ronaldo, který byl den před zápasem předvolán před soud kvůli obvinění z daňových úniků, se prosadil hlavou už v osmé minutě a ruskému brankáři Igoru Akinfejevovi pokazil jubilejní 100. start v národním týmu. Portugalci měli i nadále navrch a soupeři nedovolili jedinou střelu na bránu.

Radost jim ale pokazilo zranění levého obránce Raphaëla Guerreira, jenž byl odvezen do nemocnice s podezřením na zlomeninu nohy. Třiadvacetiletý bek Borussie Dortmund zkraje zápasu nahrál Ronaldovi na vítězný gól, ale v 65. minutě se těžce zranil. "Je to smutné. Všichni doufáme, že zranění nebude tak vážné, jak to v tuto chvíli vypadá," uvedl kouč Fernando Santos.

Situace ve skupině A může být ještě hodně zapeklitá. Mexiko se posunulo díky vyššímu počtu vstřelených branek na první místo před Portugalsko. Ve hře o postup je i se třemi body třetí Rusko, poslední Nový Zéland je bez bodu.

Výsledky Poháru FIFA

Skupina A: Rusko - Portugalsko 0:1 (0:1)

Branka: 8. Ronaldo. Rozhodčí: Rocchi (It.). ŽK: Glušakov, Džikija, Samedov - Pepe, Bruno Silva. Diváci: 42.759.

Rusko: Akinfejev - Šiškin (46. Jerochin), Džikija, Vasin, Kudrjašov (83. Bucharov), Žirkov - Samedov, Glušakov, Golovin, Kombarov (68. Poloz) - Smolov. Trenér: Čerčesov.

Portugalsko: Rui Patrício - Soares, Pepe, Alves, Guerreiro (66. Eliseu) - Bruno Silva, W. Carvalho, Adrien Silva (82. Pereira), Gomes - Ronaldo, André Silva (78. Martins). Trenér: Santos.

Mexiko - Nový Zéland 2:1 (0:1)

Branky: 54. Jiménez, 72. Peralta - 42. Wood. Rozhodčí: Gassama (Gamb.). ŽK: Reyes - Boxall, Thomas. Diváci: 25.133

Mexiko: Talavera - Salcedo (33. Moreno, 68. Márquez), Araujo, Alanís (46. Herrera) - Corona, Reyes, Fabián, Aquino - Jiménez, G. dos Santos, Peralta. Trenér: Osorio.

Nový Zéland: Marinovic - Ingham (82. Patterson), Boxall, Durante, Smith, Wynne -McGlinchey, Rojas (73. Barbarouses), Thomas - Lewis (58. Tuiloma), Wood. Trenér: Hudson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články