Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ronaldo zachránil Juventusu alespoň bod, Inter otočil přestřelku dvěma góly v závěru

Ještě v 87. minutě prohrávali. Nakonec ale mohli fotbalisté Interu Milán slavit. Po velkém obratu vstoupili vítězně do nové sezony italské ligy, když Fiorentinu udolali 4:3. Start se povedl i Bergamu, třetí celek uplynulých dvou ročníků zvítězil na hřišti FC Turín 4:2. Obhájce titulu Juventus Turín v druhém kole ztratil body. Remízu 2:2 na hřišti fotbalistů AS Řím zachránil hostům dvěma góly Cristiano Ronaldo, favorit dohrával v deseti.

Slavící hráči Interu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

AS Řím se ujalo vedení po penaltě Jordana Veretouta, stejným způsobem ale odpověděl Ronaldo. Hvězdný Portugalec vstřelil gól v úvodních dvou zápasech sezony počtvrté v kariéře.

V nastaveném čase první půle zakončil Veretout rychlý brejk a v 62. minutě navíc dostal druhou žlutou kartu Adrien Rabiot. "Stará dáma" ale dokázala i v oslabení srovnat, tentokrát se Ronaldo prosadil hlavou. Juventus nezdolal "vlky" podruhé za sebou, na konci minulé sezony jim dokonce podlehl na vlastním stadionu 1:3.

Barák hrál za Veronu celý zápas

Český záložník Antonín Barák odehrál celý zápas při vítězství Verony 1:0 nad Udine. Barák nastoupil na rozdíl od minulého duelu proti AS Řím v základní sestavě a pomohl svému týmu k udržení stoprocentní bilance. Utkání rozhodl v 57. minutě střídající Andrea Favilli. Verona v úvodním kole sice remizovala bez branek, římský celek ale nakonec kvůli administrativní chybě prohrál zápas kontumačně.

Šest bodů po dvou kolech mají na kontě také Neapol po jasné výhře 6:0 nad Janovem a AC Milán, který si poradil 2:0 s Crotone. "Rossoneri" zvládli utkání navzdory absenci své největší hvězdy Zlatana Ibrahimovice, který je po pozitivním testu na koronavirus v karanténě. O výsledku rozhodly trefy Francka Kesséeho z penalty a Brahima Díaze.

Sassuolo zvítězilo na hřišti Spezie 4:1. Nováček soutěže držel nerozhodný stav do 64. minuty, kdy proměnil penaltu Domenico Berardi, a favorit následně rozhodl dalšími dvěma góly v rozmezí deseti minut.

Inter si musel na výhru počkat

Hráči Interu i Atalanty načali nový ročník Serie A s týdenním zpožděním, protože v srpnu dohrávali evropské poháry. Milánský tým začal na San Siru špatně a od třetí minuty prohrával. V závěru prvního poločasu vyrovnal Lautaro Martínez a poté si hosté vstřelili vlastní gól. V rozmezí 57. až 63. minuty "Fialky" otočily skóre po přihrávkách Francka Ribéryho.

"Nerazzurri" nicméně v závěru průběh zvrátili. Dvě branky dali během 87. až 89. minuty. Nejprve vyrovnal Romelu Lukaku a vzápětí udeřil Danilo D'Ambrosio, který vicemistrovi zajistil tři body.

Turín od 11. minuty vedl, ale Papu Gómez, Luis Muriel a Hans Hateboer otočili stav. Do konce úvodní půle přiblížil domácí na dostřel druhou trefou v utkání Andrea Belotti. Po přestávce pojistil náskok Bergama Marten de Roon.

"Cítím, že jsme silnější než v minulé sezoně. Víc si věříme. Inkasovali jsme jako první, ale nepoložilo nás to," řekl pro Sky Sport Italia trenér Bergama Gian Piero Gasperini. "Necouváme od žádné výzvy. Na začátku sezony si ale nemůžeme stanovit za cíl scudetto. Čekají nás posílení soupeři a vyrovnanější soutěž," dodal.

Sampdoria odstartovala skvěle, Fabio Quagliarella a Omar Colley zařídili v rozmezí osmé až 18. minuty dvougólový náskok. Luca Caldirola však srovnal a v závěru rozhodl o triumfu Beneventa, které se do Serie A vrátilo po dvou letech, Gaetano Letizia. Janovské mužstvo prohrálo i druhý zápas v ligovém ročníku.

Lazio vedlo už od čtvrté minuty díky Manuelu Lazzarimu. Po změně stran přinesl uklidnění římskému celku Ciro Immobile, s 36 góly nejlepší kanonýr uplynulého ročníku soutěže.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:

FC Turín - Bergamo 2:4 (11. a 43. Belotti - 13. Gómez, 21. Muriel, 42. Hateboer, 54. De Roon), Cagliari - Lazio Řím 0:2 (4. Lazzari, 74. Immobile), Sampdoria Janov - Benevento 2:3 (8. Quagliarella, 18. Colley - 33. a 72. Caldirola, 88. Letizia), Inter Milán - Fiorentina 4:3 (45.+2 Martínez, 52. vlastní Ceccherini, 87. Lukaku, 89. D'Ambrosio - 3. Kouamé, 57. Castrovilli, 63. Chiesa), Spezia - Sassuolo 1:4 (30. Galabinov - 12. Djuričič, 64. Berardi z pen., 66. Defrel, 76. Caputo), Hellas Verona - Udine 1:0 (57. Favilli), Neapol - FC Janov 6:0 (10. a 65. Lozano, 46. Zielinski, 57. Mertens, 69. Elmas, 72. Politano), Crotone - AC Milán 0:2 (45.+2 Kessié z pen., 50. Díaz), AS Řím - Juventus Turín 2:2 (31. z pen. a 45.+1 Veretout - 44. z pen. a 69. Ronaldo), Boloňa - Parma 4:1 (16. a 36. Soriano, 56. Skov Olsen, 90.+1 Palacio - 67. Hernani).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články