Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Ronaldo si vystřílel další rekord. Je spíš divné, když nedá gól, říká trenér Santos

Slavný Portugalec má další nej. Útočník Cristiano Ronaldo čtyřmi góly sestřelil Litvu a s pětadvaceti trefami je nejlepším střelcem v historii kvalifikací mistrovství Evropy. O dva góly se dostal před dosavadního vládce kvalifikačních střelců Ira Robbieho Keanea.

Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Julius Kalinskas,via www.imago-images.de

"Prožívám skvělé období stejně jako celý tým. Užívám si to, ne kvůli gólům, ale spíš kvůli tomu, jak nyní hrajeme," konstatovala hvězda Juventusu Turín po úterní výhře 5:1 ve Vilniusu.

Ve čtvrtém utkání kvalifikace vybojovali Portugalci, kteří mají evropský titul z roku 2016, teprve druhou výhru ve skupině B, v níž jsou druzí o pět bodů za Ukrajinou, která má ale o zápas víc.

Hodně důležité podle Ronalda bylo předchozí sobotní vítězství 4:2 v Srbsku, ke kterému přispěl jedním gólem. "Ten nejtěžší zápas jsme zvládli, Srbsko jsme porazili. Dneska bylo důležité se na vítězné vlně udržet. Teď je všechno otevřené. Brzy nás čekají další dva zápasy, jeden doma, druhý venku. A když ještě jednou vyhrajeme, mohlo by to stačit," prohlásil útočník. Další zápas sehrají Portugalci 11. října doma proti Lucembursku, které začalo kvalifikaci překvapivou výhrou nad Litvou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litva - Portugalsko

Podle kouče Fernanda Santose v úterý Ronaldo dokázal, že je nejlepším fotbalistou světa, a ocenil i jeho střeleckou formu. "Lidé říkají, že už se to chýlí ke konci, ale nic nekončí. Opatrně s tím, protože tohle nikdy neskončí. Spíše je divné, když gól nedá," uvedl trenér Portugalska.

Čtyřiatřicetiletý Ronaldo dal za národní tým ve 160 zápasech už 93 gólů a chybí mu 16 branek k absolutnímu rekordu Íránce Aliho Daeího, který dal 109 gólů ve 149 duelech. Ve Vilniusu dal pětinásobný nejlepší fotbalista světa osmý hattrick v reprezentaci.

Jeho střeleckou bilanci ještě umocňuje fakt, že jen devětkrát se trefil z pokutového kopu a 17 gólů je z přípravných zápasů. Navíc v posledních letech to bývalé hvězdě Realu Madrid a Manchesteru United v portugalském dresu střílí čím dál víc. Po 31. narozeninách dal v sedmatřiceti reprezentačních utkáních 38 gólů. "Jako dobré víno z Madeiry," komentovala stanice ESPN Ronaldovo "zrání" s odkazem na jeho rodiště.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články