Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ronaldo se vrátil, Real přesto schytal historický výprask od Atlétika

Madrid – Po dvouzápasovém trestu se vrátil Cristiano Ronaldo do základní sestavy Realu Madrid. Místo přispění k další výhře však musel se svými spoluhráči strpět výprask v madridském derby od Atlétika, které doma zvítězilo jasně 4:0 a vyrovnalo proti svému rivalovi nejvyšší výhru z roku 1987. V dalším ze zápasů Barcelona porazila Bilbao 5:2 a stáhla náskok Realu na čele na pouhý bod.

Zklamaní fotbalisté Realu Madrid
zdroj: ČTK/EFE/ autor: JuanJo Mart

Real potvrdil, že na Atlético poslední dobou vůbec neumí. Naposledy ho porazil ve finále minulé sezony Ligy mistrů a od té doby s ním čtyřikrát prohrál a dvakrát remizoval. Šest městských derby s Atlétikem čeká "Bílý balet" na výhru podruhé v historii, předtím to bylo v letech 1969 až 1971.

"Musím s chladnou hlavou zanalyzovat, co se stalo. Přijímám za to odpovědnost, byl to náš nejhorší zápas, který jsme od mého příchodu sehráli," řekl trenér Carlo Ancelotti, který převzal Real předloni v létě. "Není snadné mluvit po prohře 0:4. Omlouváme se všem fanouškům Realu, kteří teď trpí. Byli jsme katastrofální. Snad to pro nás bude odrazový bod, protože těžko můžeme hrát hůř," uvedl útočník Karim Benzema.

Do sestavy Realu se sice vrátil Ronaldo, důležitější pro vývoj utkání ale byly absence v defenzivě. Obrana hostů si vybrala první slabší chvíle mezi 14. a 18. minutou, kdy inkasovala rozhodující dva góly.

Nejprve propálil chybujícího Casillase nepříliš tvrdou střelou do středu branky Tiago a poté se prosadil povedenými nůžkami s pomocí tyče dvacetiletý mladík Ňíguez, který osm minut předtím vystřídal zraněného Kokeho. Ronaldo ani jeho spoluhráči nebyli v útoku příliš nebezpeční a místo toho, aby ještě zkusili zápas zdramatizovat, po změně stran znovu dvakrát inkasovali. Nejprve na zadní tyči doklepl míč do sítě důrazný Griezmann a v předposlední minutě završil debakl hlavičkující Mandžukič.

"Je to velmi jednoduché, Atlético si zasloužilo vyhrát, protože bylo lepší ve všem. Omlouvám se. Musíme změnit náš přístup, něco takového se v žádném dalším zápase nesmí opakovat," řekl Ancelotti. "Hráli jsme špatně, ale na druhou stranu stále vedeme tabulku, tak nechci dělat příliš mnoho povyku. Bylo to velmi špatné, ale já hráčům věřím," dodal italský trenér.

Barcelona se prosadila s Bilbaem pětkrát. Nade všemi vyčníval Messi: nejdřív se i díky teči prosadil z trestného kopu, pak připravil všechny trefy pro své parťáky z útoku. Téměř 45 tisíc diváků v Bilbau se nejvíc bavilo mezi 60. a 67. minutou, kdy padly čtyři branky. Dvě z nich dali domácí, ovšem naděje na slušný výsledek pohřbilo za stavu 2:4 vyloučení Xabiera Etxeity.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:

La Coruňa - Eibar 2:0 (52. L. Peréz, 79. Cavaleiro), Atlético Madrid - Real Madrid 4:0 (13. Tiago, 18. Saúl, 66. Griezmann, 88. Mandžukič), Villarreal - Granada 2:0 (30. Musacchio, 90.+2 Moreno), Levante - Málaga 4:1 (27., 37. a 52. Barral, 75. Uche - 24. Juanmi), San Sebastian - Vigo 1:1 (8. Agirretxe - 85. Nolito), Córdoba - Almería 1:2 (10. Cartabia - 61. a 66. Michel), Getafe - FC Sevilla 2:1 (29. Vázquez z pen., 85. León - 67. Krychowiak), Espaňol Barcelona - Valencie 1:2 (89. Sergio García - 62. Piatti, 85. Parejo), Bilbao - FC Barcelona 2:5 (60. Rico, 67. Aduriz - 15. Messi, 26. Suárez, 62. vlastní De Marcos, 64. Neymar, 86. Pedro).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články