Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Ronaldo řídil demolici Juventusu, Bayern veze výhru ze Sevilly

Loni se oba týmy střetly až ve finále Ligy mistrů a po výhře 4:1 putovala prestižní trofej do Španělska, teď spolu hrály už ve čtvrtfinále. Vedoucí celek italské ligy bez vyloučeného Dybaly podlehl na svém stadionu 0:3 po dvou trefách Cristiana Ronalda, který v této prestižní soutěži jako první skóroval v deseti zápasech po sobě, a jedné Marcela. Ve druhém čtvrtfinále vyhrál v Seville mnichovský Bayern 2:1. Odvety se hrají příští středu.

Ronaldo dává druhý gól
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Insidefoto

Real začal v Turíně nejlépe, jak mohl. Ve třetí minutě poslal Isco z levé strany přízemní centr do vápna a důrazný Ronaldo šajtlí překonal Buffona. V čase 2:46 dal svůj nejrychlejší gól v Lize mistrů a v prestižní soutěži jako první v historii skóroval v deseti utkáních po sobě.

Juventus byl ve zbytku poločasu aktivnější, ale doplácel na špatnou koncovku. Ve 24. minutě vychytal hlavičku bývalého hráče Realu Higuaína brankář Navas. V 36. minutě mohl naopak zvýšit vedení "Bílého baletu" Kroos, jehož střelu zastavilo břevno. Na druhé straně nemířil přesně Chiellini a pak se domácí marně dožadovali penalty po Casemirově ruce.

Po přestávce zahodil velkou šanci Ronaldo, který mířil vedle. V 56. minutě mohl vyrovnat Dybala, ale jeho tečovaná střela z přímého kopu skončila těsně mimo. Ronaldo se druhé branky v zápase a celkově už čtrnácté v této sezoně Ligy mistrů dočkal v 64. minutě.

Po velké chybě v domácí obraně ještě Buffon Vázquezovu střelu vyrazil, akce však pokračovala, Carvajal poslal centr do vápna a Ronaldo nůžkami z pozice těsně za penaltou zvýšil. Spektakulární trefě dlouze tleskali i domácí příznivci.

Za dvě minuty bylo s Juventusem ještě hůř, protože Dybala nešetrně fauloval Carvajala a rozhodčí Cakir ho vyloučil. Real přesilovku brzy využil. Ronaldo v 72. minutě přiťukl Marcelovi a ten doklepl míč do sítě. Juventus inkasoval tři góly v domácím zápase vyřazovací fáze Ligy mistrů poprvé od roku 1999

Ronaldo pak ještě dvakrát útočil na hattrick, ale neprosadil se, stejně jako Kovačič, který napálil břevno. Hosty to nemuselo příliš mrzet, i tak totiž Juventusu připravili první porážku po 25 soutěžních duelech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sevilla - Bayern

Bayern prohrával, ale nakonec veze výhru

Sevilla postoupila do čtvrtfinále Ligy mistrů po 60 letech, favorita Bayernu se ale nezalekla. Sarabia ve 20. minutě nejprve z vyložené šance minul, o dvanáct minut později však už otevřel skóre. Zpracoval si Escuderův centr a zblízka dloubl balon přes brankáře hostů.

Vedení vydrželo španělskému celku jen pět minut. Ribéryho centr ze strany nešťastně srazil na vlastní branku Navas a domácí gólman Soria už nestihl zareagovat.

I po přestávce držela Sevilla s favoritem krok, přesto pocestuje k odvetě v Mnichově s mankem. V 68. minutě totiž nacentroval do vápna Ribéry a Alcántara hlavou s mírnou tečí otočil stav. Bayern zvítězil na španělské půdě po předchozích pěti porážkách za sebou.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:

Juventus Turín - Real Madrid 0:3 (0:1)

Branky: 3. a 64. Ronaldo, 72. Marcelo. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Göcek, Simsek (všichni Tur.). ŽK: Bentancur, Dybala - Ramos, Kovačič. ČK: 66. Dybala. Diváci: 40.849. 

Juventus: Buffon - De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Asamoah (69. Mandžukič) - Khedira (75. Cuadrado), Bentancur - Costa (69. Matuidi), Dybala, Sandro - Higuaín. Trenér: Allegri.

Real: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modrič (82. Kovačič), Kroos, Casemiro, Isco (75. Asensio) - Benzema (59. Vázquez), Ronaldo. Trenér: Zidane.

Sevilla FC - Bayern Mnichov 1:2 (1:1)

Branky: 32. Sarabia - 37. vlastní Navas, 68. Alcántara. Rozhodčí: Orsato - Di Fiore, Manganelli - Massa, Damato (všichni It.). ŽK: Correa, Pizzaro - Bernat, Ribéry, Müller. Diváci: 40.635. 

Sevilla: Soria - Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero - N'Zonzi, Pizarro - Sarabia, Vázquez, Correa (78. Ramírez) - Ben Yedder (80. Muriel). Trenér: Montella.

Bayern: Ulreich - Kimmich, Boateng, Hummels, Bernat (46. Rafinha) - Martínez - Müller, Vidal (36. Rodríguez), Alcántara, Ribéry (79. Robben) - Lewandowski. Trenér: Heynckes. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články