Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Ronaldo protrhl dvěma góly střelecké trápení, Inter před svými fanoušky propadl

Tři zápasy trvalo, než se Cristiano Ronaldo trefil za Juventus do černého. Hvězdný Portugalec se proti Sassuolu prosadil hned dvakrát a zajistil turínskému klubu výhru 2:1. Fotbalisté Neapole v utkání čtvrtého kola italské ligy díky gólu Lorenza Insigneho porazili 1:0 Fiorentinu. Na druhém místě tabulky ztrácí tři body na vedoucí "starou dámu". Na opačném konci tabulky si první vítězství v sezoně připsala Parma, která nečekaně uspěla 1:0 na hřišti Interu Milán.

Cristiano Ronaldo se raduje z branky v dresu Juventusu
zdroj: Reuters autor: MASSIMO PINCA

Ronaldova první trefa za Juventus asi nemohla být snazší. Po rohovém kopu Ferrari nastřelil tyč vlastní branky, míč se odrazil přímo k Ronaldovi, který byl metr před brankou zcela sám, gólman po předchozí snaze o zákrok navíc ležel, a tak vyhlášenému kanonýrovi stačilo trefit odkrytou branku.

"Opravdu jsem moc chtěl konečně dát gól a jsem moc rád, že se mi to povedlo. Všichni pořád mluvili o tom, že jsem od přestupu ještě nedal gól, takže na mě byl tlak, ale děkuji spoluhráčům, že mi pomohli. Já věděl, že tvrdě pracuji a že je jen otázka času, než se prosadím," řekl Ronaldo.

Je nám líto, video expirovalo.
Ronaldo prvními góly za Juventus zařídil výhru nad Sassuolem

Druhou trefu přidal pětinásobný vítěz ankety o nejlepšího fotbalistu světa po brejku, kdy levačkou zamířil na vzdálenější tyč. Sassuolo ještě zápas zdramatizovalo hlavičkou Babacara, ale Juventus se ubránil i přes vyloučení Douglase Costy. Brazilský záložník dostal červenou kartu za plivnutí do obličeje protihráče a zřejmě ho čeká přísný trest.

Fotbalisté AS Řím chtěli po remíze s Bergamem a porážce na hřišti AC Milán zabrat a v prvním poločase se jim to proti Chievu dařilo. Nejprve El Shaarawy zužitkoval centr na zadní tyč a následně Džeko připravil gól pro Cristanteho.

Jenže po změně stran snížil hezkou střelou z dálky Birsa. Sedm minut před koncem hosté dokonce vyrovnali. Nejprve si málem dal vlastní gól Kolarov, brankář Olsen ještě stihl zasáhnout, ale k míči se dostal Stepiňski a zařídil dělbu bodů po remíze 2:2. Český reprezentant Patrik Schick zůstal jen na lavičce AS.

Inter ani na druhý pokus v ročníku doma nevyhrál. Milánský celek měl převahu - vystřelil dvaadvacetkrát, zatímco směrem na jejich gólmana šlo jen šest střel, jeho hráči kopali devět rohů, zatímco hosté jen jeden, ale prosadit se nedokázali a už potřetí v sezoně ztratili body.

Italská fotbalová liga - 4. kolo:

Inter Milán - Parma 0:1 (79. Dimarco), Neapol - Fiorentina 1:0 (79. Insigne), AS Řím - Chievo 2:2 (11. El Shaarawy, 31. Cristante - 52. Birsa, 83. Stepiňski), Juventus Turín - Sassuolo 2:1 (50. a 65. Ronaldo - 90.+2 Babacar), Udine - FC Turín 1:1 (28. De Paul - 49. Meité), Empoli - Lazio Řím 0:1 (47. Parolo), Spal Ferrara - Bergamo 2:0 (50. a 56. Petagna).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články