Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Ronaldo poslal hattrickem Real do čtvrtfinále poháru

Madrid - Tři góly Cristiana Ronalda posunuly fotbalisty Realu Madrid do čtvrtfinále Španělského poháru. Portugalský kanonýr se pod vítězství 4:0 nad Celtou Vigo ve středeční odvetě podepsal i přihrávkou na poslední gól minutu před koncem, a Real tak postoupil celkovým skóre 5:2. Do semifinále Španělského poháru postoupily také Sevilla, přestože v odvetě prohrála s Mallorkou 1:2 (první zápas 5:0), a Zaragoza, která přehrála Levante 2:0 (první zápas 1:0).

Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/AP

Madridský velkoklub prohrál úvodní duel 1:2, Ronaldo však už ve 3. minutě odvety smazal ztrátu, když střelou z dálky nedal brankáři šanci. "První gól, který Cristiano trefil jako nic, donutil dokonce i mne zatleskat," řekl po zápase trenér Viga Paco Herrera.

O dvacet minut později přidal sedmadvacetiletý útočník další zásah, když vyzrál na ofsajdovou past, a třetí hattrick v sezoně završil v 87. minutě po kombinaci s Gonzalem Higuaínem v době, kdy už hrál Real bez vyloučeného Sergia Ramose.

Stadion Santiaga Bernabeua Ronaldovi nadšeně aplaudoval. Fanoušci v úvodu utkání oslavili mohutným potleskem také nominaci brankáře Ikera Casillase, který se po třech zápasech vrátil do základní sestavy. Přátelské přivítání si díky tomu vysloužil i trenér José Mourinho, jenž kvůli zásahům do sestavy v minulých duelech upadl u fanoušků v nemilost.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články