Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ronaldo pokračuje v gólovém tažení, Barcelona i Atlético ztratily

Madrid - Cristiano Ronaldo v La Lize znovu úřadoval a vstřelil dva góly při výhře Realu v Almeríi 4:1. Portugalský útočník tak vstřelil již svou 25. ligovou branku v sezoně v 15 zápasech. Madridští díky tomu zvýšili svoje vedení v čele na čtyři body, když druhá Barcelona pouze remizovalo na půdě Getafe 0:0. Nedařilo se ani Atléticu doma s Villarealem 0:1.

Slavící Cristiano Ronaldo
zdroj: AFP autor: JORGE GUERRERO

Cristiano Ronaldo se svými dvěma trefami v počtu gólů v roce 2014 v soutěžních zápasech včetně portugalské reprezentace dostal na číslo 60. Na lavičce Almeríe ještě chyběl nový kouč Juan Ignacio Martínez, který v týdnu nahradil odvolaného Francisca Rodriguéze. Jeho tým se po prohře ocitl vinou horšího skóre na sestupové pozici.

Domácí přitom byli relativně blízko bodovému zisku, protože v prvním poločase na Iscův gól brzy dokázal odpovědět Verza. Bale ještě před přestávkou vrátil favoritovi vedení, ale Almería mohla po hodině hry znovu vyrovnat, jenže Verzovi chytil penaltu Casillas.

A v závěru přišly Ronaldovy chvíle. Realu tím pro letošní rok skončily povinnosti v domácí soutěži. Vítěz Ligy mistrů se teď přesune do Maroka, kde jej v úterý čeká semifinále klubového mistrovství světa.

Největší šanci měl v 52. minutě Lionel Messi, z přímého kopu ale nastřelil pouze břevno. Pro Barcelonu je duel specifický i tím, že pokud se jí v Getafe v minulosti nepodařilo zvítězit, nedosáhla na konci sezony na ligový titul.

Utkání Getafe - Barcelona
zdroj: ČTK/AP autor: Juan Carlos Hidalgo

Na stadionu Atlética se hrálo bez branek až do 85. minuty, kdy se po přihrávce Moii Gómeze protáhl obranou madridského celku útočník Luciano Vietto a rozhodl. Madridský tým stejně jako v úterý v Lize mistrů proti Juventusu neskóroval a přišel o ligovou neporazitelnost na domácím stadionu.

Ztratila i čtvrtá Sevilla, která remizovala bez branek s Eibarem. Nováčkovi vyšla na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána obranná taktika, díky níž získal v nepříliš pohledném utkání už dvacátý bod a drží se v klidném středu tabulky jen deset bodů za svým dnešním soupeřem hrajícím o Ligu mistrů.

15. kolo La Ligy

Almería - Real Madrid 1:4 (39. Verza - 81. a 88. Ronaldo, 34. Isco, 42. Bale), Getafe - FC Barcelona 0:0, Valencie - Vallecano 3:0 (13. a 34. Feghúli, 36. Piatti), Córdoba - Levante 0:0, Málaga - Vigo 1:0 (21. Samuel), Espaňol Barcelona - Granada 2:1 (34. Caicedo, 90. Stuani - 61. El Arábí), FC Sevilla - Eibar 0:0, Atlético Madrid - Villarreal 0:1 (85. Vietto), San Sebastian - Bilbao 1:1 (3. Vela - 61. De Marcos).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články