Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ronaldo po střeleckém rekordu: Jsem za něj rád, ale důležitější je postup

Mnichov – Deset zápasů a šestnáct gólů. To je letošní bilance Cristiana Ronalda v Lize mistrů a zároveň nový rekord v počtu branek za jeden ročník. Portugalská hvězda ho překonala při vítězství 4:0 v odvetě semifinále Ligy mistrů na půdě Bayernu, na němž se podílela dvěma brankami. Po zápase však Ronaldo historický zápis nikterak speciálně neoslavoval. Přednější pro něj byl postup do finále. "Chci Ligu mistrů vyhrát," řekl.

Slavící Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Ronaldo do utkání vstupoval s vědomím, že na Lionela Messiho z Barcelony, který do té doby držel rekord se 14 brankami, ztrácí pouze jeden zásah. "Věděl jsem, že potřebuji jeden gól. Ale není to nic, čím bych byl posedlý. Nezbláznil bych se, kdyby to nevyšlo," řekl po výhře 4:0 Ronaldo, který šestnácti góly za tuto sezonu o dvě trefy kromě rivala Messiho překonal také bývalého hráče AC Milán Josého Altafiniho.    

Ronaldo děkoval především spoluhráčům. "Pomohl mi k tomu celý tým. Jako teď Bale, který mi poslal krásný míč. Jsem samozřejmě za ten rekord šťastný, ale hlavní pro mě je postup do finále. Chci Ligu mistrů vyhrát," dodal devětadvacetiletý kanonýr, jenž má na kontě 66 zásahů a pouze jeden ztrácí v historické tabulce střelců na druhého Messiho. První je někdejší kanonýr Realu Raúl s 71 góly.

Nejlepší hráč světa za uplynulý rok byl nadšený z toho, jaký výkon Real v Mnichově, kde se mu až do úterý nedařilo, předvedl. "Hodně lidí si myslelo, že nebudeme schopni tady skórovat. Ale ve fotbale je vše možné a my jsme ukázali, že jsem velmi dobrý tým. Stoprocentně jsme si postup zasloužili," uvedl Ronaldo.

Je mu jedno, zda Real ve finále bude hrát s Chelsea, nebo Atlétikem Madrid. "Půjdeme si to užít a zkusíme vyhrát. Před finále je to vždy stejné, 50 na 50. Budeme chtít předvést své maximum a ukázat, že jsme nejlepší v Evropě," dodal portugalský kanonýr.

Je nám líto, video expirovalo.
Cristiano Ronaldo přepsal rekord v počtu branek za jeden ročník Ligy mistrů
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články