Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ronaldo opět spasil Juventus a je nejlepším střelcem Serie A

Cristiano Ronaldo je také v dresu turínského Juventusu k nezastavení. Ve středu zachránil gólem remízu 2:2 v Bergamu, v sobotu režíroval výhru 2:1 nad Sampdorií dvěma přesnými zásahy. Obhájci titulu se proto vrátili na úspěšnou vlnu a vedou neúplnou tabulku Serie A o 9 bodů před Neapolí, která udolala Boloňu 3:2. Za janovský celek odehrál závěrečných osm minut český reprezentant Jakub Jankto, stejný počet minut si připsal také Patrik Schick při vítězství AS Řím v Parmě.

Cristiano Ronaldo z Juventusu se raduje z gólu proti Sampdorii
zdroj: imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it

"Staré dámě" dokonale vyšel začátek. Už ve druhé minutě dostal prostor Ronaldo a přízemní střelou propálil brankáře Emila Audera. Favorit po půlhodině hry vedení ztratil, protože ruku Emreho Cana potrestal z penalty Fabio Quagliarella. Pětatřicetiletý veterán se trefil v devátém utkání po sobě, což se v italské lize naposledy povedlo Francouzi Davidu Trézéguetovi v roce 2005.

Ve druhé půli zahrál rukou v šestnáctce také Alex Ferrari a Ronaldo z dalšího pokutového kopu vrátil "Staré dámě" vedení. Portugalský kanonýr si v aktuální sezoně Serie A polepšil na 14 branek a vede tabulku střelců o jeden gól před Polákem Krzysztofem Piatekem z Janova.

V nastaveném čase se sice povedenou ranou do horního růžku prosadil Riccardo Saponara, ale radost hráčů Sampdorie trvala jen pár minut, než videorozhodčí odhalil předcházející ofsajdové postavení.

Juventus má v polovině soutěže na kontě 53 z možných 57 bodů, čímž o bod překonal vlastní rekord z ročníků 2005/06 a 2013/14. Svěřenci Massimiliana Allegriho v této ligové sezoně nevyhráli pouze při remízách s Janovem a Bergamem.

Neapol spasil v závěru Mertens

Neapol měla doma s Boloňou velké problémy. Na vedoucí trefu Arkadiusze Milika odpověděl v prvním poločase Federico Santander.

Je nám líto, video expirovalo.
Neapol v závěru urvala vítězství nad Boloňou

Polský reprezentant dal gól i na začátku druhého dějství, ale hosté znovu dokázali vyrovnat, když se prosadil rovněž hlavou Danilo. Až dvě minuty před koncem vystřelil domácím výhru Dries Mertens. Pouze na lavičce hostů zůstal záložník Ladislav Krejčí.

AS Řím si poradilo s Parmou

AS Řím zvítězil v Parmě 2:0 a poskočil na šestou pozici. Góly dali ve druhém poločase Bryan Cristante a Cengiz Ünder. Reprezentační útočník Patrik Schick, který ve středu přispěl brankou k triumfu 3:1 nad Sassuolem, naskočil do hry až v 84. minutě.

Třetí Inter Milán porazil Empoli na jeho hřišti 1:0 a nejtěsnější výhry dosáhl ve třetím z posledních čtyř kol. Zápas rozhodl v 72. minutě Keita Baldé.

AC Milán zdolal Spal 2:1, dočkal se první výhry i vstřelených gólů po čtyřech ligových utkáních a je pátý. Hosty poslal do vedení ve 13. minutě Andrea Petagna, ale Samu Castillejo rychle srovnal a v 64. minutě vstřelil vítězný gól Gonzalo Higuaín. "Rossoneri" náskok udrželi, přestože závěr dohrávali bez vyloučeného Susa.

Český záložník Antonín Barák pouze z lavičky Udine sledoval domácí výhru 2:0 nad Cagliari. Mezi střelce se zapsali Ignacio Pussetto a Valon Behrami. Udine naplno bodovalo poprvé po pěti kolech.

Bergamo v osmigólové přestřelce zvítězilo na hřišti Sassuola 6:2. Ve druhém poločase diváci viděli šest branek, střídající Josip Iličič se blýskl hattrickem během závěrečné čtvrthodinky.

Fotbalisté Chieva se jako poslední tým z pěti největších evropských lig dočkali vítězství. V duelu nejslabších celků soutěže porazili předposlední Frosinone 1:0.

Italská fotbalová liga - 19. kolo:

Juventus Turín - Sampdoria Janov 2:1 (2. a 65. z pen. Ronaldo - 33. Quagliarella z pen.), Chievo - Frosinone 1:0 (76. Giaccherini), Empoli - Inter Milán 0:1 (72. Keita Baldé), FC Janov - Fiorentina 0:0, Lazio Řím - FC Turín 1:1 (62. Milinkovič-Savič - 45.+3 Belotti z pen.), Parma - AS Řím 0:2 (58. Cristante, 75. Ünder), Sassuolo - Bergamo 2:6 (51. a 58. Duncan - 74., 87. a 90.+2 Iličič, 19. Zapata, 42. Gómez, 54. Mancini), Udine - Cagliari 2:0 (39. Pussetto, 57. Behrami), Neapol - Boloňa 3:2 (16. a 51. Milik, 88. Mertens - 37. Santander, 80. Danilo), AC Milán - Spal Ferrara 2:1 (16. Castillejo, 64. Higuaín - 13. Petagna).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články