Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ronaldo dovedl Real k vítězství nad Bilbaem, Barcelona smetla Celtu v poslední půlhodině

Madrid – Dvěma góly a jednou asistencí pomohl Cristiano Ronaldo Realu Madrid k vítězství 4:2 nad Bilbaem. Královský klub ale přesto zůstal na třetím místě v tabulce, když Atlético na hřišti Getafe zvítězilo 1:0 a udrželo si druhou pozici. Zůstává tak tři body za Barcelonou, která hrála s Celtou nerozhodně hodinu hry, ale poté nastřílela soupeři pět branek a zvítězila 6:1.

Slavící Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/ABACA/AA

Po prvním poločase to na jednoznačné vítězství Barcelony nevypadalo. Blaugranés sice vedli po 21. trefě Lionela Messiho z přímého kopu v kariéře, jenže v 39. minutě vyrovnal z penalty John Guidetti.

Po přestávce už ale Barcelona spustila ofenzivní smršť. Po dvou minutách trefil Neymar tyč, o chvíli později brankář Álvarez zlikvidoval Iniestovu šanci. V 59. minutě však Messi efektním lobem našel za obranou Luise Suáreze a uruguayský útočník vrátil svému týmu vedení.

V poslední čtvrthodině domácí nastříleli další čtyři góly. Nejprve Messi s Neymarem připravili pro Suáreze jednoduchou dorážku prakticky z brankové čáry. Čtvrtým gólem poté uzavřel nejlepší střelec španělské ligy hattrick. Po faulu na Messiho zahrával sám argentinský útočník penaltu, míč však místo střely jen přistrčil útočnému parťákovi do běhu a ten skóroval do prázdné brány.

Na pátý gól Suárez pro změnu nahrál, když vybídl ke skórování Rakitiče, a definitivní podobu výsledku dal Neymarův zásah. Barcelona tak prodloužila sérii bez porážky na 30 zápasů, což se jí povedlo poprvé v historii.

Skóre zápasu Real - Bilbao otevřel už ve třetí minutě Ronaldo, domácím ale radost vydržela pouhých sedm minut, po chybě stopera Varaneho vyrovnal prvním gólem v sezoně Eraso. Bilbao dokonce mohlo dokonat obrat, Aduriz však trefil břevno.

Ještě do konce prvního poločasu ale Real rozhodl o tříbodovém zisku. Nejprve se prosadil kolumbijský reprezentant Rodríguez, na něhož o chvíli později navázal po Ronaldově přihrávce Kroos, který se na stadionu Realu trefil poprvé od listopadu 2014.

V závěru sice dostal červenou kartu Varane, několik minut nato se ale podruhé v zápase trefil Ronaldo a oslavil 21. ligovou trefu v sezoně. Bilbau už nepomohl ani gól Elustonda z poslední minuty. "Bílý balet" v posledních devíti zápasech bodoval a vstřelil v nich 38 branek.

Torres se v utkání na hřišti Getafe prosadil hned ve druhé minutě, kdy ho centrem na zadní tyči našel Ferreira-Carrasco a španělský útočník míč jen doklepl do prázdné brány. Torres se trefil ve druhém zápase po sobě, což se mu nepovedlo od října 2013, kdy ještě působil v Chelsea.

Torres mohl ještě ve dvou dalších šancích zvýšit. Sice je neproměnil, ale jeden gól nakonec jeho týmu k výhře stačil. Atlético potvrdilo nejlepší defenzivní bilanci v La Lize, dosud inkasovalo jen jedenáct branek a udrželo 15 čistých kont.

Skvělou domácí bilanci potvrdila Sevilla, který na svém stadionu vyhrála už jedenáctý zápas v řadě. Tentokrát to odneslo Las Palmas, které andaluský tým porazil 2:0 a udržel si páté místo tabulky. Vyhrál také šestý Eibar, který zvítězil také 2:0 nad posledním Levante. Už 16. gól v sezoně zaznamenal Borja Bastón. Žádný španělský hráč z pěti nejprestižnějších soutěží nedal více branek.

Valencie v desátém ligovém utkání s trenérem Garym Nevillem poprvé dosáhla na tři body. S Espaňolem sice prohrávala od 52. minuty po Duarteho gólu, domácí ale v 71. a 76. minutě skóre otočili. Prosadili se Negredo a Čeryšev, který ve Valencii hostuje z Realu Madrid. Valencie získala plný počet bodů poprvé od 7. listopadu.

Pojedenácté za sebou bodoval Villarreal, když porazil Málagu díky gólu Soldada 1:0. "Žlutá ponorka" se nachází na čtvrtém místě se ztrátou tří bodů na Atlético Madrid. Na domácím stadionu se Villarreal prezentuje kvalitní defenzivou, v lize na El Madrigal inkasoval naposledy 6. prosince. 

Výsledky 24. kola španělské fotbalové ligy:

Real Madrid - Bilbao 4:2 (3. a 87. Ronaldo, 37. Rodríguez, 45. Kroos - 10. Eraso, 90. Elustondo), Villarreal - Málaga 1:0 (18. Soldado), Valencie - Espaňol Barcelona 2:1 (71. Negredo, 76. Čeryšev - 52. Duarte), La Coruňa - Betis Sevilla 2:2 (15. Bergantiňos, 51. Fajr - 20. Musonda, 37. Vargas), San Sebastian - Granada 3:0 (21. a 60. Oyarzabal, 45. Jonathas), FC Sevilla - Las Palmas 2:0 (69. Banega, 75. Gameiro), Eibar - Levante 2:0 (37. Bastón, 59. vlastní Tono), Getafe - Atlético Madrid 0:1 (2. Torres), FC Barcelona - Vigo 6:1 (59., 75. a 82. L. Suárez, 28. Messi, 84. Rakitič, 90.+1 Neymar - 39. Guidetti z pen.). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články