Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ronaldinho znovu zářil - vstřelil hattrick a připsal si dvě asistence

Sao Paulo - Dvojnásobný nejlepší fotbalista světa Ronaldinho dal v brazilské lize vzpomenout na své nejlepší časy. Dva dny po úmrtí nevlastního otce se dvaatřicetiletý útočník Atlétika Mineiro blýskl proti Figueirense hattrickem a dvěma přihrávkami a přispěl k výře 6:0.

Ronaldinho v dresu Atlétika Mineira
zdroj: Getty Images autor: Emmanuel Pinheiro

Ronaldinho se na stadionu v Belo Horizonte poprvé trefil ve 12. minutě a okamžitě byl zaplaven emocemi. V slzách poklekl na trávník a poté pohledem i ukazováčkem zamířil k nebi a věnoval branku nevlastnímu otci, který v pátek zemřel na infarkt. Ve 24. minutě se po Ronaldinhově přímém kopu trefil hlavou kapitán Réver a chvíli nato se opět prosadila bývalá hvězda Barcelony střelou pod zdí z přímého kopu.

Poté byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník Figueirense Jackson a Ronaldinhova exhibice mohla pokračovat. Třetí branku majitel Zlatého míče z roku 2005 přidal z penalty v 63. minutě a vzápětí přihrál na pátý gól Mineira Bernardovi. Na konečných 6:0 upravil osm minut před koncem Carlos César, a Atlétiko tak ve velkém stylu ukončilo čtyřzápasovou sérii bez vítězství.

Ronaldinho prožil nejlepší zápas od návratu do Brazílie před dvěma lety. Tehdy zamířil z AC Milán do Flamenga a do Mineira, které na druhém místě tabulky ztrácí šest bodů na vedoucí Fluminense, přišel začátkem června.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články