Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ronaldinho vedl Flamengo k výhře a diváci aplaudovali

Rio de Janeiro - Bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho má za sebou úspěšnou premiéru v dresu Flamenga. Do utkání proti Nova Iguacu nastoupil s kapitánskou páskou, ačkoli neskóroval, týmu pomohl k výhře 1:0. Zápas byl v Riu de Janeiro očekávanou událostí a na stadionu Enganhao přivítalo bývalou hvězdu Barcelony a AC Milán přes 40 tisíc fanoušků, kteří na tribunách vytvořili mozaiku s nápisem "Vítej, R10".

Třicetiletý fotbalista se za velkolepé přivítání odvděčil nebezpečným přímým kopem a několika podařenými akcemi. "Po tak dlouhé době, kdy jsem nehrál, se musím dostat do rytmu a zvyknout si na nové spoluhráče," prohlásil Ronaldinho.

Ronaldinho:

"Tohle byl jeden z nejšťastnějších dnů v mém životě. Můžu jenom poděkovat spoluhráčům a fanouškům, kteří mě přivítali s otevřenou náručí."

Mistr světa z roku 2002 se do Brazílie vrátil po deseti letech a začátkem ledna se dohodl s Flamengem na smlouvě do roku 2014. V Evropě Ronaldinho nastupoval za Paris Saint-Germain a poté odešel do Barcelony, kde vedle ocenění pro nejlepšího fotbalistu světa v anketě FIFA získal také Zlatý míč. V AC Milán hrál od roku 2008, na výkony z katalánského klubu ale navázat nedokázal.

Od návratu do vlasti si Ronaldinho slibuje, že se mu podaří dostat se zpět do reprezentace. Za národní tým by si totiž rád zahrál příští rok na olympiádě v Londýně a v roce 2014 na mistrovství světa, které bude Brazílie hostit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články