Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ronalda stý gól za Real nevzrušil, výš staví postup

Lyon (Francie) – Jen 105 soutěžních zápasů v Realu Madrid stačilo Cristianu Ronaldovi k tomu, aby pokořil magickou hranici stovky nastřílených branek. Portugalská ofenzivní hvězda oslavila "kulatiny" ve středečním duelu fotbalové Ligy mistrů v Lyonu, ale Ronalda jeho mimořádný počin příliš nevzrušil. Mnohem víc ho prý potěšilo to, že si "Bílý balet" díky dvěma jeho trefám v předstihu zajistil postup do jarního osmifinále.

Hráči Realu Madrid
zdroj: ČTK/AP

Stého gólu se Ronaldo dočkal, když se v druhém poločase nemýlil při penaltě. Po zápase Ronaldo, který v Realu hraje třetí sezonu, přesvědčoval, že mu na jubileu ani příliš nezáleží. "Vůbec bych neřešil, který z těch sta gólů stavím nejvýš. Pro mě je podstatné, že pomáhají týmu k výhrám. Nejvíc ze všeho mě těší náš postup do osmifinále Ligy mistrů. O to šlo především," řekl Ronaldo po utkání v Lyonu. "Vůbec to nebyl jednoduchý zápas. Ale my jsme zase hráli velmi dobře," tvrdil Ronaldo, jehož tým ve francouzském městě vyhrál až na pátý pokus.

Ronaldo ale jako by nechtěl zůstat pozadu za svým velkým soupeřem Lionelem Messim z Barcelony. Argentinský fenomén už v úterý nasázel hattrick proti Plzni a přehoupl se přes 200 vstřelených branek v Barceloně, Ronaldo o den později také svůj účet zaokrouhlil, byť na poloviční metě. Real postupem po čtyřech zápasech také napodobil Barcu, která si osmifinále zajistila pražskou výhrou 4:0 nad Plzní.

Ronaldo rázně odmítl jakékoli srovnávání, jak v osobní rovině s Messim, tak na úrovni týmů. "Nechci zrovna teď začít porovnávat Real s Barcelonou. My si jdeme svojí vlastní cestou," uvedl Ronaldo.

Pro Real se sezona zatím vyvíjí nadějně. Mourinhův tým po deseti kolech vede španělskou ligu o bod právě před Barcelonou, zcela suverénní je i na pohárové scéně. Brankář Lyonu Hugo Lloris po vzájemném zápase dokonce Real nadřadil nad Barcelonu. "Myslím, že teď je Real pravděpodobně nejlepším týmem v Evropě," uvedl Lloris, jehož tým bude muset v posledních dvou kolech základní skupiny hodně zabrat, aby si zajistil postup do osmifinále. Na druhém místě totiž trůní Ajax Amsterodam s tříbodovým náskokem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lyon - Real Madrid
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články