Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Rogoz si na soud počká. Líčení bude až příští rok

Příbram - Hlavní líčení s manažerem příbramského fotbalového klubu Romanem Rogozem podezřelým z korupce, které se mělo konat v úterý, bylo odloženo. Důvodem je námitka podjatosti vznesená státním zástupcem vůči rozhodujícímu soudci. Případ se tak zřejmě dostane k soudu až v lednu nebo únoru, řekl soudce Miloslav Boudník, který má kauzu na starosti.

Rogoz byl obžalován z pokusu o podplacení hráče Českých Budějovic. Funkcionáři hrozí až dva roky vězení nebo peněžitý trest. Kdy stane před soudem, je ale otázkou.

"Státní zástupce podal námitku podjatosti. Bude se rozhodovat o námitce a pak se teprve bude ve věci pokračovat dál," uvedl Boudník. Jak byla námitka zdůvodněna, nechtěl říci. Konkrétní nebyl ani příbramský státní zástupce Ondřej Trčka, který pouze potvrdil, že úterní jednání muselo být zrušeno.

Boudník už dříve uvedl, že v kauze jde o nabídku úplatku ve výši 50 000 korun. O stejné částce hovořil i Trčka a dodal, že tato nabídka měla ovlivnit dubnové utkání 22. kola první ligy mezi týmy Českých Budějovic a Příbrami ve prospěch hostů.

Příbram v něm vyhrála 1:0 a šéf českobudějovického klubu Karel Poborský tehdy naznačil, že se jeho hráče pokusil někdo ovlivnit. Šéf příbramského klubu Jaroslav Starka to odmítl. Podle médií měl být kontaktovaným hráčem Českých Budějovic Michal Klesa. Disciplinární komise FAČR případ předala policii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články