Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Rodrygo nastřílel v osmnácti hattrick. Všechno jde až moc rychle, říká Brazilec

Debutoval v Lize mistrů a po sedmi minutách už měl za sebou dvě branky. Tu třetí přidal osmnáctiletý Rodrygo v nastavení a stal se druhým nejmladším střelcem hattricku v Lize mistrů. Brazilský talent oslavil s Realem výhru nad Galatasarayiem Istanbul (6:0) a po utkání hodnotil své představení. 

Rodrygo
zdroj: Reuters

Rodrygo měl už v sedmé minutě na kontě dva góly, rychleji se dvakrát v Lize mistrů dosud žádný hráč netrefil. Hattrick završil v nastavení, kdy upravil na konečných 6:0.

Ve věku 18 let a 301 dnů se stal druhým nejmladším třígólovým střelcem v historii soutěže. Prvenství drží legenda madridského celku Raúl z října 1995.

"Slyšet fanoušky po závěrečném hvizdu skandovat moje jméno, to byl splněný sen," řekl Rodrygo. "Mám obrovskou radost, a navíc to byl skvělý zápas pro celý tým. Všechno teď jde nějak až moc rychle, takže musím zůstat v klidu a dál tvrdě pracovat," přidal bývalý hráč Santosu, jenž už si vysloužil označení nový Neymar.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid – Galatasaray Istanbul

Rodryga po zápasech chválili nejen spoluhráči, ale také trenér Zinédine Zidane. "Jeho výkon mě nepřekvapil. Má od všeho něco. Je inteligentní, pracuje na sobě a velmi rychle se učí. Fyzicky na tom ještě není nejlépe, ale co se týče techniky, tak s míčem umí naprosto všechno," prohlásil.

"Je mu jen osmnáct, ale nemá z ničeho strach. Líbí se mi, když mladí fotbalisté hrají takhle," uvedl útočník Karim Benzema, který se na výhře podílel jedním gólem a skóroval v patnácté sezoně Ligy mistrů za sebou. Něco podobného dokázal jen Lionel Messi z Barcelony.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články