Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Rodríguez s Kroosem v bitvě se Sevillou, poprvé v dresu Realu

Cardiff – Souboj o první evropskou trofej sezony se blíží. Již dnes večer se v Superpoháru střetne vítěz Ligy mistrů Real Madrid s premiantem Evropské ligy Sevillou. Sledovaný duel okoření debut dvou hvězdných posil Realu – poprvé se v bílém dresu představí mistr světa Toni Kroos a nejlepší střelec světového šampionátu James Rodríguez. Přímý přenos duelu sledujte od 20:30 na ČT sport a našem webu.

James Rodríguez
zdroj: ČTK/AP/

Real Madrid v letním přestupním období nezahálel a na Santiago Bernabéu, jak je ostatně v madridském týmu zvykem, se stěhovala velká jména. Do už tak hvězdného celku (zatím) přišla trojice hráčů, která zazářila na nedávném světovém šampionátu.

"Merengues" posílil klíčový záložník německých mistrů světa Toni Kroos, nejlepší střelec brazilského šampionátu James Rodríguez a jeden ze strůjců "kostarického zázraku" brankář Keylor Navas. První dva jmenovaní by si v Superpoháru proti Seville měli odbýt debut v dresu Realu, a o to větší pozornost se k večernímu duelu upírá.

Kdo dostane přednost v záloze?

"Náš tým je jak výběr All Star," prohlásil Rodríguez a asi každý musí s kolumbijským ofenzivním záložník souhlasit. V útoku madridského celku nastupuje trojice Cristiano Ronaldo – Gareth Bale – Karim Benzema, jejíž tržní hodnota je vyšší než cena celého kádru Sevilly, a ještě větší přetlak panuje v záloze "Merengues".

Na tři místa ve středu hřiště se tlačí osm skvělých hráčů, a tak bude velmi zajímavé, jak trenér Carlo Ancelotti poskládá základní jedenáctku v prvním ostrém soutěžním zápase sezony. Kvůli trestu sice bude chybět defenzivní záložník Xabi Alonso, Ancelotti ale i tak bude mít těžkou hlavu, koho postavit.

V nominaci je krom nováčků Kroose a Rodrígueze ještě Modrič, Di Mária, Isco, Illaria a Khedira (jehož brzký odchod z Realu ale mnozí považují za jistou věc). Podle španělských médií má největší šanci doplnit Krooseho s Rodríguezem, kteří by měli mít start prakticky jistý, Chorvat Modrič, jenž by se měl s Kroosem dělit o práci ve středu pole. Rodríguez by měl podporovat útok z křídla a sekundovat Baleovi na druhé straně hřiště.

Jedni s Ronaldem, druzí bez Rakitiče

Od první minuty by na trávník měl vyběhnout i Cristiano Ronaldo, jenž prakticky měsíc netrénoval kvůli zranění kolene. Podle všeho se ale nepředstaví další z nových posil Realu brankář Keylor Navas. Místo mezi třemi tyčemi by měl zaujmout tradiční kapitán "Merengues" Iker Casillas, jenž se ale v posledních měsících ocitl pod palbou kritiky. Pomyslný olej do ohně přilil španělský brankář dalšími nejistými zákroky v nedávném přátelském střetnutí Realu proti Manchesteru United, v němž inkasoval tři - podle komentátorů - zbytečné branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Blíží se Superpohár, Bale bude hrát doma

Trenér Sevilly Unai Emery má opačné potíže než jeho kolega na druhé straně barikády. Tým z jihu Španělska přišel v létě o svou největší hvězdu a klíčového muže středu pole Ivana Rakitiče, na němž chce postavit svou budoucnost Barcelona. Přesto se Seville zatím v přípravě daří. "Samozřejmě že Real je favorit. My ale budeme tvrdě bojovat a jsme na tuto výzvu připraveni," věří obránce Sevilly Nico Pareja.

Nejúspěšnější je Ancelotti

Už počtvrté na sebe v Superpoháru narazí dva celky z jedné země, i podle umístění v ligové tabulce bude favoritem Real. Zatímco Madrid skončil loni v La lize třetí, jen o skóre za Barcelonou, Sevilla byla s poměrně velkým bodovým odstupem pátá.

Ani pro jeden z celků není Superpohár novinkou. Sevilla se v bitvě o první evropskou trofej sezony představila v letech 2006 a 2007 po triumfech v Poháru UEFA, předchůdci Evropské ligy. Madrid hrál o první trofej sezony hned čtyřikrát, oba soupeři se však z vítězství radovali jen jednou. Mnohem úspěšnější je v tomto ohledu Carlo Ancelotti, jenž triumfoval v Superpoháru dvakrát jako hráč a dvakrát jako trenér s AC Milán, v roce 2007 právě po výhře nad Sevillou.

Zatímco loni se Superpohár mezi Chelsea a Bayernem Mnichov hrál v Praze, tentokrát ho hostí Cardiff. Utkání tak bude speciální zejména pro velšskou hvězdu Realu Garetha Balea, který z velšské metropole pochází. "Real bude mít v hledišti určitě podporu, protože lidé tady Balea prostě milují," uvedl bývalý velšský trenér Realu John Toshack. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články