Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rodri už patří Manchesteru City, přichází z Atlética za rekordních 70 milionů eur

Hotovo, podepsáno. Manchester City už získal nejdražího fotbalistu, který kdy v jeho týmu hrál. Mistr Premier League za třiadvacetiletého španělského reprezentata Rodriho zaplatil Atléticu Madrid výstupní klauzuli. Třiadvacetiletý záložník tak přišel City na 70 milionů eur (1,78 miliardy korun).

Rodri v dresu Atlética Madrid
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Dosavadní klubový rekord patřil Rijádu Mahrizovi z Alžíru, za kterého City vloni zaplatili Leicesteru v přepočtu asi 1,7 miliardy korun. Získání Rodriho bylo pro trenéra Pepa Guardiolu jedním z hlavních cílů tohoto přestupního období.

Defenzivní záložník do Atlética přišel loni z Villarrealu a v minulé sezoně v sedmi soutěžních zápasech dal tři góly a přidal jednu asistenci. Loni v březnu debutoval ve španělském národním týmu, v němž má zatím sedm startů.

"Rodri ukázal, že je obrovsky talentovaný, mladý záložník se vším, co hledáme," uvedl ředitel City Txiki Begiristain pro klubový web.

"Je úžasné, co City v minulých dvou letech dokázali. Těším se, že budu součástí tak výborného týmu. Nejde jen o získané trofeje, ale i o to, že je vybojovali útočným fotbalem," konstatoval Rodri, jenž bývá herním stylem přirovnáván k Sergiu Busquetsovi z Barcelony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články