Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rodgers, Wenger i Mourinho se shodli: Citizens vyhráli zaslouženě

Londýn - Anglický titul je ve správných rukou, shodli se po triumfu fotbalistů Manchesteru City trenéři konkurenčních týmů Brendan Rodgers z Liverpoolu, José Mourinho z Chelsea a Arséne Wenger z Arsenalu. Podle nich měli hráči Citizens nejstabilnější formu a nejlépe ze všech čtyř týmů zvládli závěr vyrovnané sezony. Teprve podruhé v historii se totiž stalo, že by první a čtvrtý tým dělilo jen sedm bodů. 

"Letošní sezona byla neuvěřitelná. Hrálo se 38 těžkých zápasů v nejtěžší lize na světě. A Manchester City to zvládl nejlépe z nás, proto mu musím poblahopřát k titulu," řekl Rodgers, který s Liverpoolem skončil jen o dva body druhý.

Soupeře pochválil i Wenger, podle kterého pomohlo City to, že kvůli odkládaným zápasům útočil ze zadních pozic. "Měli tři zápasy k dobru, které dokázali vyhrát. Především výhra 3:2 nad Evertonem pro ně byla klíčová. Možná nehráli tak skvěle jako v úvodu sezony, ale prokázali kvalitu a zkušenost a já jim mohu jen pogratulovat," prohlásil Wenger.

Také upozornil na to, jak vyrovnaný byl letošní boj o titul. "Je to vůbec poprvé v historii Premier League, co našich 79 bodů stačí jen na čtvrté místo. Můžeme tak být frustrováni podobně jako Liverpool a Chelsea. Ale vyhrál ten s nejvíce body, a to je zaslouženě Manchester City. Ukazuje to však, že všichni čtyři jsme týmy největší kvality," dodal Wenger.

Jako zasloužený označil titul pro City i Mourinho. "Myslím, že je zasloužený, protože oni neztráceli body jako my s Aston Villou či Sunderlandem. Nikdy jsem neskončil třetí v tabulce, ale s ohledem na vývoj sezony to musíme přijmout," dodal portugalský kouč Chelsea.

Trenér City Manuel Pellegrini se jako Chilan stal prvním neevropským trenérem, který dokázal získat titul v Anglii, ale nechce se s jedním triumfem spokojit a už plánuje, jak z týmu vytvořit giganta, který bude Premier League dominovat i v příštích letech. "Velké týmy se nemohou spokojit s jedním titulem. Je důležité, abychom si teď užili oslavy, ale od úterý už začali pracovat na další sezoně. Tento tým si totiž zaslouží víc titulů," prohlásil Pellegrini.

Titul je podle něj výsledkem dobré práce klubu v posledních čtyřech letech. "Toto není začátek něčeho nového, protože se tu dobře pracuje už čtyři roky. Teď je na nás, abychom nadále mysleli jako velký klub a snažili se být co nejsilnější i v dalších sezonách," dodal.

Podle zkušeného kouče bylo pro zisk titul nejdůležitější, že se povedlo vylepšit vztahy uvnitř týmu a také to, že se v průběhu sezony Citizens zlepšili na hřištích soupeřů. "V úvodu sezony se nám venku nedařilo. Sedli jsme si a probrali to. Od té doby jsme byli venku asi nejlepším týmem soutěže," konstatoval Pellegrini. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články