Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Roberto burcuje Barcelonu k útoku na titul. Koeman je pokornější: Musíme být realisté

Další velké zklamání prožili ve čtvrtek fotbalisté Barcelony, když v Cádizu remizovali 0:0. Obránce či záložník Sergi Roberto přesto neztrácí víru v sílu týmu a je přesvědčený, že pro oslabené Katalánce musí být nadále cílem španělský titul. Trenér Ronald Koeman tak optimistický není. Podle kouče citelně chybí zranění hráči.

Fotbalisté Barcelony protestují proti červené kartě
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Antonio Pozo

Barcelona se po letním odchodu hvězdného kapitána a historicky nejlepšího střelce Lionela Messiho zatím v nové sezoně hledá. Ze sedmého místa neúplné tabulky ztrácí sedm bodů na vedoucí Real Madrid, má ale utkání k dobru. Do skupiny Ligy mistrů pak Koemanův výběr vstoupil domácí porážkou 0:3 s Bayernem Mnichov.

"Musíme se pokusit vyhrát La Ligu. Neberu názor, že je v pořádku skončit v nejlepší čtyřce. V našem klubu je potřeba bojovat o titul. Máme velmi dobrý tým. Odchody nebo zranění nejsou výmluva," řekl Roberto. "Máme mužstvo, které může hrát o titul. Nemyslím si, že ostatní kluby disponují lepšími kádry než my," doplnil devětadvacetiletý univerzál.

Katalánci podruhé za sebou v lize zaváhali s outsiderem. Po pondělní domácí remíze 1:1 s Granadou nedokázali porazit ani Cádiz. Hosté navíc od 65. minuty dohrávali bez vyloučeného středopolaře Frenkieho de Jonga. "Máme za sebou několik špatných výsledků. Musíme všichni přidat a začít vyhrávat," prohlásil Roberto.

Koeman zdůraznil, že výkony Barcelony ovlivňují velké absence. "Říkal jsem už mnohokrát, že se samozřejmě pokusíme vyhrát každé utkání a získat tituly. Ale musíte být realisté. Je potřeba se podívat na náš kádr a absence. V kompletním složení by to bylo jiné, ale my máme pořád mimo sedm hráčů," upozornil nizozemský trenér.

V Cádizu v nastaveném čase dostal červenou kartu. "Všichni kromě rozhodčího viděli, že jsou na hřišti dva míče. Upozornil jsem na to čtvrtého sudího... Ale v téhle zemi vás vyloučí za nic," řekl Koeman, který má podle médií velké spory s prezidentem zadluženého klubu Joanem Laportou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články