Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Robben si poranil sval, jeho účast na MS je nejistá

Amsterodam - Fotbalistům Nizozemska hrozí, že se na mistrovství světa budou muset obejít bez své hvězdy Arjena Robbena. Útočník Bayernu Mnichov si v přípravném utkání s Maďarskem poranil stehenní sval a večer neodletí s výpravou do JAR. V neděli ho čeká vyšetření, které určí, zda se k týmu připojí později, či zda bude nutno povolat náhradníka. Robbenova ztráta by byla pro mužstvo velkou ránou, protože měl skvělou formu. Byl nejlepším střelcem Bayernu. Dařilo se mu i v přípravě, když dnes dvěma góly pomohl porazit Maďarsko 6:1. Informace najdete také na webovém speciálu msfotbal.cz.

V závěru zápasu Robben špatně došlápl a poranil si sval na noze. Pět minut před koncem odkulhal ze hřiště a jeho start na šampionátu je vážně ohrožen. "To snad není pravda. Byl tam z jeho strany nepřirozený pohyb a sval to nevydržel," řekl trenér Bert van Marwijk. "Existují případy, kdy si podobná zranění vyžádala jen několikadenní léčbu. Doufám, že je to i tento případ," dodal.

Robben je další hvězdou, která by mohla na mistrovství chybět kvůli zranění. Z nominací už vypadli Ghaňan Michael Essien, Němec Michael Ballack, Nigerijec John Obi Mikel, Angličan Rio Ferdinand a vážně ohrožen je start Didiera Drogby z Pobřeží slonoviny a Itala Andrey Pirla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články