Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Robben: Petr Čech je super parťák, těším se na něj

Když se řekne jméno Arjen Robben, fotbalovým fanouškům se pravděpodobně mohou vybavit jen dva momenty. Buď jak rozhodl letošní finále Ligy mistrů proti Borussii Dortmund gólem v 89. minutě, nebo loňské finále, v němž neproměnil v prodloužení proti londýnské Chelsea penaltu. To, co loni záložník Bayernu Mnichov "zkazil", letos napravil a v pátek 30. srpna může ještě vylepšit. V pražském Edenu totiž v evropském Superpoháru na sebe opět narazí Bayern a Chelsea, která vyhrála Evropskou ligu. Pro nizozemského reprezentanta má tento duel ještě další "rajc", protože v letech 2004 až 2007 byl spoluhráčem českého brankáře v Chelsea Petra Čecha. Pár dní před Superpohárem poskytl Arjen Robben webu ČT sport exkluzivní rozhovor. Přímý přenos sledujte v pátek od 19:45 na ČT sport a našem webu. 

Říká vám něco jméno Petr Čech?

(smích) Mělo by? (ještě větší smích) Na Petra se fakt těším. Vždyť se známe tak dlouho a vždy ho rád vidím.

Takže spolu máte od dob v Chelsea bližší vztah?

Jasně. Už tam jsme spolu kamarádili a zůstalo nám to dál. Byli jsme spolu i pár dní na dovolené. Vyrazili jsme s rodinami do francouzského Nice a užili si to. Je to příjemný parťák.

Poradíte spoluhráčům, jak na něj? Jestli střílet k tyči nebo pod břevno?

To spíš nechám na trenérovi. On je výborný brankář, moc slabin nemá, ale snad budeme na konci zápasu v Praze šťastnější.

Máte při pražském Superfinále extra motivaci, protože hrajete proti svému bývalému klubu a trenéru Mourinhovi, který vás v něm vedl?

Ne. Tak to neberu. Je to jeden z mála titulů, které jsme ještě nevyhráli, takže do toho zápasu půjdeme naplno, abychom ho získali. Tento zápas je odměnou za uplynulou sezonu, kdy jsme si ho vítězstvím v Lize mistrů vysloužili.

Arjen Robben rozhodl finále Ligy mistrů
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Dunham

Berete to snad jako odplatu za loňské prohrané finále Ligy mistrů proti Chelsea po penaltách a ještě na vlastním stadionu v Mnichově?

Ale kdepak. Žádna odplata. Za to se nedá revanšovat. To bylo finále Ligy mistrů, které jsme prohráli. Je to minulost a nedá se to změnit. Co se dá změnit, je historie. To by se nám podařilo, kdybychom vyhráli tento zápas a pak ještě v prosinci mistrovství světa klubů. To by bylo krásné a uděláme pro to vše.

Jak jste si zvykl na nového trenéra Josepa Guardiolu? Hodně se mluví, že přinesl do Bayernu "kulturní" revoluci.

Ale ne. Každý nový trenér dělá s týmem nové věci. A Pep se pokouší do Bayernu přinést to nejlepší, s čím uspěl v Barceloně. Je to přece špičkový trenér a jsem hrdý a šťastný, že u nás je. Hodně z toho profituji.

Jak?

Tím, že se od něj učím. Vždyť je to kouč, který nechal hrát Barcelonu takový skvělý fotbal a z Messiho udělal ještě lepšího hráče. Zažil jsem hodně dobrých trenérů, ale s ním mám skvělý vztah. Výborně si rozumíme a mám k němu absolutní důvěru.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články