Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Riquelme odešel z reprezentace po neshodách s Maradonou

Buenos Aires - Působení argentinského fotbalisty Juana Romána Riquelmeho vzalo za své, důvodem jeho vyloučení z týmu jsou neshody s trenérem Diegem Maradonou. Ten zatím vedl tým Argentiny ve dvou přátelských utkáních, ani jednou se však kapitán olympijských vítězů v nominaci neobjevil.

Maradona vysvětloval jeho neúčast v duelech proti Skotsku i Francii klubovými povinnostmi. Tvůrce hry týmu Boca Juniors pak veřejně kritizoval za to, že mu nezvedá telefony. Riquelmeho se dotklo, že se dozvěděl až z tisku, že jej Maradona pro zápas s Francií nechce.

"V mnoha věcech se neshodneme, nemáme stejné zásady. Dokud bude u mužstva on, nemůžeme spolupracovat," prohlásil třicetiletý záložník v rozhovoru pro televizi Canal 13.

Maradona ještě v úterý nechal ústřední postavě argentinské reprezentace dveře do týmu otevřené v případě, že změní svůj postoj. Sám Riquelme však návrat zavrhnul. "Bolí mě to na duši, ale snad se tým dostane na mistrovství světa i beze mě," prohlásil se čtyřmi góly nejlepší argentinský střelec v kvalifikaci.

Riquelme už jednou v národním týmu skončil. Po mistrovství světa v roce 2006 se pohádal ve Villarrealu s koučem Manuelem Pellegrinim a odešel zpět do Argentiny. Tam se stal hlavním tahounem Boky Juniors a do reprezentace se vrátil v létě předloňského roku. Olympijský výběr pak dovedl ke zlatu v Pekingu. Celkem nastoupil v reprezentaci od roku 2002 k 51 zápasům, v nichž vstřelil 17 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články