Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Římané se zlobí: Na Schicka to byl jasný faul, který viděli všichni

Prohráli, vypadli a cítí křivdu. Fotbalistům AS Řím se po porážce 1:3 v prodloužení v Portu, po němž vypadli z Ligy mistrů, nelíbilo, že sudí nenařídil penaltu po faulu na Patrika Schicka. Šéf italského klubu James Pallotta si také přidal a řekl: "Schick byl jasně podražen."

Patrik Schick odchází, zatímco hráči Porta oslavují
zdroj: ČTK/AP autor: Luis Vieira

AS Řím vyhrál první zápas 2:1, ale v odvetě domácí v normální hrací době výsledek dorovnali a v nastavení přidali třetí gól z penalty, kterou rozhodčí Cüneyt Cakir nařídil po poradě s asistentem u videa. Vzápětí se pokutového kopu dožadovali i hosté, ale videorozhodčí faul na Schicka jako penaltový neposoudil.

"Loni v semifinále video nebylo a doplatili jsme na to, dnes už tady video bylo a stejně nás okradli," zmínil Pallotta dva incidenty ze semifinálové odvety s Liverpoolem. "Patrik Schick byl jasně podražen, ale videorozhodčí penaltu nenařídil. Už na to nemám sílu," dodal.

Loňské vyřazení v semifinále připomněl i obránce Kostas Manolas. "Dali jsme do toho všechno, mohli jsme i vyrovnat na 2:2. Pak proti nám odpískali penaltu, a když mohli písknout jednu pro nás, tak se ani nešel na video podívat," řekl Manolas.

"A to je podle mě ostuda. Nemůžete někoho vyřadit takovým způsobem. Jen mi řekl, že asistent u videa žádný faul neviděl. Přitom tam byl jasný kontakt, všichni to viděli," uvedl řecký stoper.

"Nerozumím tomu. V minulé sezoně nás obrali o dvě penalty proti Liverpoolu, za což se nám potom omluvili. Teď už se nemají na co vymlouvat. Když máte k dispozici video, musíte se na to jít podívat," přidal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Porto – AS Řím

Kritický byl i kapitán Daniele De Rossi. "Tohle nebylo selhání videa, selhal lidský faktor," řekl. "Kdyby se to hodnotilo jako zápas v boxu, postoupili bychom na body. Je to bolestivé, protože jsme si nezasloužili vypadnout. A za takových okolností to bolí ještě víc," dodal.

Vyřazení navíc zvýšilo tlak na trenéra Eusebia Di Francesca, o jehož odvolání začalo vedení uvažovat po prohře 0:3 v derby s Laziem. Kouč, který po zápase odmítl mluvit s novináři, za což ho podle pravidel čeká pokuta, nyní prý sám přemýšlí o odstoupení.

"Do toho mi nic není, to je mezi klubem a trenérem," řekl De Rossi. "Vždycky jsme šli za trenérem a dnes jsme dokázali, že nám na klubu záleží. Di Francesco už navždy bude koučem, který s AS Řím postoupil do semifinále. Za to si zaslouží uznání, ale víme, že zatím nemáme nejlepší sezonu a práce trenéra bude vždy spojená s výsledky," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články