Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rice spasil Arsenal v sedmé minutě nastavení

Declan Rice vystřelil gólem v sedmé minutě nastavení výhru Arsenalu 4:3 na hřišti Lutonu. Kanonýři tak mají v čele pětibodový náskok před Liverpoolem, který má zápas k dobru.

Utkání Luton – Arsenal
zdroj: Reuters autor: Paul Childs

Favorizovaný Arsenal měl za čtvrtým vítězstvím za sebou kostrbatou cestu. Na hřišti nováčka, jenž je v tabulce sedmnáctý, díky brankám Gabriela Martinelliho a Gabriela Jesuse dvakrát vedl. Za domácí ale hlavičkami po rozích srovnali nejprve Gabriel Osho a Elijah Adebayo. V 57. minutě se dokonce dostali do vedení poté, co Ross Barkley prostřelil nejistého gólmana Davida Rayu.

Tři minuty nato ale střelou zblízka vyrovnal Kai Havertz a v závěrečném tlaku anglický reprezentant Rice přesnou hlavičkou k tyči po centru kapitána Martina Ödegaarda rozhodl o tříbodovém zisku pro lídra tabulky. Luton zůstal dva body nad pásmem sestupu.

Wolverhampton porazil 1:0 předposlední Burnley a posunul se ke klidnějšímu středu tabulky na 12. místo. Jediný gól zápasu padl ve 42. minutě po chybě Sandera Bergeho, který ztratil míč na hraně vlastního pokutového území, a akci zakončil svou osmou brankou sezony Hwang Hi-čchan.

Anglická fotbalová liga – 15. kolo:

Wolverhampton – Burnley 1:0 (42. Hwang Hi-čchan), Luton – Arsenal 3:4 (25. Osho, 49. Adebayo, 57. Barkley - 20. Martinelli, 45. Gabriel Jesus, 60. Havertz, 90.+7 Rice).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články