Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ribéryho napadl fanoušek Hamburku šálou, Kadlecův gól Frankfurtu nestačil

Berlín - Na hvězdu Bayernu Mnichov Francka Ribéryho zaútočil v závěru středečního zápasu fotbalového Německého poháru v Hamburku fanoušek, který vběhl na hřiště. Francouzského záložníka udeřil šálou domácího klubu do obličeje a provokoval ho zdviženými prostředníčky. Pak se příznivec Hamburku marně snažil uprchnout před členy ochranky. "Naštěstí se nic moc nestalo. Bylo to těžké, já ho neviděl přibíhat," řekl po zápase Ribéry, jehož každý kontakt s míčem provázeli domácí fanoušci pískotem.

Vedení Hamburku den po utkání oznámilo, že na výtržníka podalo trestní oznámení a zakáže mu vstup na stadion. Ribérymu se veřejně omluvilo.

Nejlepší fotbalista Evropy za předminulou sezonu nastoupil po nedávném zranění kolena poprvé v sezoně za Bayern v základní sestavě a v 55. minutě zvýšil na 3:0. Navedl si míč ze strany před velké vápno a jeho střela, tečovaná Johanem Djourouem, skončila za zády brankáře Jaroslava Drobného.

Český gólman předtím inkasoval v závěru prvního poločasu také po střele Davida Alaby z přibližně 30 metrů, spoustu dalších šancí Bayernu ale pochytal a měl značnou zásluhu na tom, že Hamburk prohrál utkání 2. kola pouze 1:3.

Teprve potřetí v sezoně nastoupil za Eintracht Frankfurt útočník Václav Kadlec a připsal si druhý gól. Na hřišti Borussie Mönchengladbach se dostal do hry v 48. minutě a těsně před koncem snížil na konečných 1:2. Druhý tým bundesligové tabulky těsnou výhrou protáhl neporazitelnost ve všech soutěžích už na 16 zápasů a jedno utkání mu schází k vyrovnání klubového rekordu.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články