Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Ribéry by chtěl hrát za Bayern až do konce kariéry

Mnichov - Francouzský fotbalista Franck Ribéry připustil, že by ve svém současném působišti Bayernu Mnichov mohl hrát až do konce kariéry. Ve slavném německém klubu podepsal hvězdný osmadvacetiletý záložník loni v květnu nejlukrativnější smlouvu v historii bundesligy: vyprší v roce 2015 a zaručuje mu čistý příjem ve výši sedmi milionů eur (173,5 milionu korun) ročně. "Je to tady pro mě dokonalé. A dokážu si představit, že v Bayernu zůstanu navždy. Když mi to tělo dovolí, až mi jednou bude 35 let, budu hrát pořád tady," řekl Ribéry.

Franck Ribéry
zdroj: Bayner Mnichov

Ribéry, jenž přišel do bavorského velkoklubu v roce 2007 z Marseille, výrazně herně ožil s letním návratem kouče Juppa Heynckese. Ten na lavičce nahradil Louise van Gaala, s nímž si francouzský tvůrce hry příliš nepadl do noty.

Nyní se ale dostal do skvělé formy a těží z toho celý Bayern. Mnichovští po zklamání v podobě třetí příčky z minulé sezony vedou bundesligu s čtyřbodovým náskokem před Schalke, když v 11 zápasech jen třikrát inkasovali. Jsou také v čele základní skupiny A v Lize mistrů.

Ribéry = 5 gólů v sezoně

"Už jsem zase tím starým Ribérym. Van Gaal mi neustále říkal, co mám dělat, ale já vím, jak bych se měl pohybovat. Heynckes mi jen vysvětluje, jak mohu být lepším hráčem, ale bez vydávání jakýchkoliv příkazů," porovnal francouzský reprezentant. V nové ligové sezoně už pětkrát skóroval a dalších osm branek připravil pro spoluhráče. "Smějeme se, ale přitom makáme. Věřím, že tady (Heynckes) dlouho zůstane," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články