Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Rezek nakonec přestoupil do Famagusty, Šírl jde do Plzně

Praha - Před několika dny proběhla médii zpráva, že fotbalová Famagusta neuplatní opci na reprezentačního záložníka Jana Rezka, který v týmu hostoval z Viktorie Plzeň. Rezek krok kyperského týmu veřejně kritizoval a dával najevo své zklamání. Jenže nyní je vše jinak. Podle oficiálních stránek klubu uzavřela Famagusta s českým reprezentantem smlouvu na další tři sezony, a ten se tak nikam stěhovat nebude. Působiště naopak změní mladoboleslavský Radek Šírl, který přestupuje do plzeňské Viktorie.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Teď mi volal slovenský kamarád, který tu delší dobu žije, že v rádiu říkali, že na mě neuplatní opci. Jenže se mnou nikdo nemluvil. Dost mě to naštvalo," prohlásil v pátek Rezek. Český záložník neskrýval své rozhořčení z jednání klubu, které označil za amatérské.

Přesto již dva dny nato podepsal s kyperským klubem tříletý kontrakt a dočkal se vytouženého přestupu do zahraničí. "Dohody bylo dosaženo po dlouhém vyjednávání se zástupci českého hráče a s mnohem výhodnějšími podmínkami pro klub, než jaké byly v původní dohodě," uvádí Famagusta na svých stránkách.

Byly to klepy

Je ale zřejmé, že zástupce kyperského klubu nedávné Rezkovo prohlášení dvakrát nepotěšilo. "Chceme konečně vyslat zprávu, že budoucnost klubu neurčují klepy," píše Famagusta v tiskovém prohlášení.

První posilu už hlásí také Viktoria Plzeň. Třetí tým nedávno skončeného ročníku Gambrinus ligy posílí zkušený jedenatřicetiletý levý obránce Radek Šírl. Vítěz poháru UEFA s Petrohradem strávil poslední dvě sezony v Mladé Boleslavi. "Radek je velmi kvalitní a zkušený fotbalista, který by měl Viktorii výrazně pomoct. Může nastupovat v obraně i v záloze, díky množství odehraných zápasů v evropských pohárech by našemu mužstvu měl být oporou také na evropské scéně," řekl na adresu Radka Šírla generální manažer Viktorie, Adolf Šádek.

Podle zástupců Viktorie není Šírlův přestup podmíněn odchodem některého z hráčů ze současného kádru. Nabízí se ovšem myšlenka, že Plzeň se připravuje na možný odchod dosavadních opor na levé straně hřiště – Davida Limberského a Václava Pilaře.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články