Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Rezek kritiku odmítá: Penalta to byla

Praha - Fotbalový reprezentant Jan Rezek se stal hrdinou české reprezentace, v kvalifikačním utkání se Skotskem totiž zařídil při remíze 2:2 oba góly. Po zápasu se však řešilo hlavně to, zda klíčovou penaltu v 90. minutě nevybojoval nafilmovaným pádem. Skotské listy mají jasno, sudí neměl penaltu nařídit, Rezkův pád si zaslouží odsouzení. Útočník kyperského klubu Anorthosis Famagusta však obvinění ze simulování odmítl. Penaltu prý rozhodčí nařídil správně.

Michal Bílek a Jan Rezek
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Viděl jsem to ze záznamu hned po utkání v kabině. Stále si trvám na tom, že to z mého pohledu byla jasná penalta," uvedl Rezek. "Dostal jsem balon od Rosy (Tomáše Rosického), měl jsem velkou rychlost, dal jsem si to před obránce a on tam natáhl nohu. Neříkám, že to byl nějaký velký faul, ale kontakt tam prostě byl. Malinko mě rozhodil a upadl jsem. Možná jsem to mohl ustát, těžko říci. Já si šel pro penaltu a na ten kontakt jsem čekal," dodal.

Televizní záběr sice kontakt nepotvrdil, podle Rezka je to ale úhlem kamery. "Je jasné, že to v televizi vidět nebylo, protože mě trefil z druhé strany, kam vidět nebylo. Trefil mě do oblasti lýtka," řekl Rezek.

Že se místo jeho dvou gólových akcí řeší jen sporná penalta, mu prý líto není. "Já to vůbec neřeším. Noviny nečtu a ať si každý myslí, co chce. Kritiku beru jen od těch, co ve fotbale něco dokázali. Navíc já tu nejsem proto, abych si honil ego nebo statistiky. Jsem tu, abych jezdil po zadku a pomohl týmu, což se mi proti Skotsku snad povedlo," prohlásil Rezek.

Skotské noviny se pustily do rozhodčího

Skotský sen zemřel v sobotu na stadionu Hampden Park a smrtelný úder mu zasadil mizerný rozhodčí Kevin Blom, napsal dnes list Daily Record, podle něhož se rozhodčí nechal napálit pádem Jana Rezka.

Rezkův pád byl ostudný, ale zločin se ve fotbale vyplácí - potvrzuje se to každý víkend a potvrdilo se to znovu v Hampden Parku, napsal deník The Scotsman. Podle něj je ale pohodlné svalovat vinu na rozhodčího a hněv nad jeho rozhodnutím neříká vše o sobotní remíze. "Jako tým, který musel vyhrát, nechali Skotové zpočátku Čechy, aby ovládli hru. Hosté mohli v 25. minutě vést o dva góly," napsal The Scotsman.

The Guardian: Rezkova akce si zaslouží odsouzení

Bývalý skotský reprezentační brankář Alan Rough, který je nyní také rozhlasovým komentátorem, si myslí, že UEFA by měla Rezka potrestat. "Doufám, že UEFA bude postupovat proti Rezkovi tvrdě. Byla to hanba," řekl Rough. Připustil ale, že penalta nebyla ani o chvíli později, kdy šel k zemi v šestnáctce před českou brankou Skot Christophe Berra a nizozemský rozhodčí neodpískal faul k pobouření skotského týmu i fanoušků.

Není pochyb o tom, že Jan Rezek padl sám a rozhodčí se nechal ošálit, píše The Guardian. Píše se spousta svatouškovských nesmyslů o divadelních kouscích zahraničních hráčů - hráči v Británii jsou schopni přesně stejného chování - ale Rezkova akce si zaslouží odsouzení, uvedl The Guardian. Takové věci však zastíní fakt, že když se podíváme na zápas jako na celek, remíza byla spravedlivý výsledek, dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se připravuje na zápas proti Ukrajině
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články