Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Revoluce. Juventus má nový stadion

Řím - Fotbalisté Juventusu otevřeli nový stadion remízou 1:1 s třetiligovým anglickým celkem Notts County. Za turínský klub, v jehož vedení působí i bývalý kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd, se v 53. minutě trefil Luca Toni, soupeř však tři minuty před koncem vyrovnal. Dokončení moderní areny s kapacitou 41 tisíc míst je pro italský fotbal významným milníkem. Juventus se totiž stal prvním klubem v Serii A, který je majitelem vlastního stadionu.

Nový stadion Juventusu Turín
zdroj: AP

Výstavba dosud nepojmenovaného stadionu, který byl postaven na místě předchozího klubového sídla Stadia delle Alpi, stála 120 milionů eur (asi 2,9 miliardy korun). První soutěžní zápas v novém sídle čeká "Starou dámu" v neděli proti Parmě.

"Je to kulturní a fotbalová revoluce. Pro nás je to důležitý krok," řekl kapitán Juventusu Alessandro Del Piero. "Doufám, že jsme stanovili novou normu pro italský fotbal a jeho stadiony," přidal šestatřicetiletý útočník. 

Juventus si Notts County za soupeře vybral ze sentimentálních důvodů. Turínský klub se v roce 1903 rozhodl změnit dosavadní růžovou barvu dresů a požádal jednoho ze svých hráčů Johna Savagea o radu. Anglický fotbalista si nechal od známého z Nottinghamu poslat sadu černo-bílých trikotů Notts County. Juventus poté v pruhovaných dresech slavil každý z 27 mistrovských titulů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články