Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Reprezentanti jsou s losem spokojení i kvůli menšímu cestování

Českým fotbalistům hrozilo, že při evropském šampionátu v příštím roce budou muset cestovat tisíce kilometrů mezi Baku a Římem, nakonec k nim byl ale los základních skupin v tomto ohledu mnohem přívětivější. Reprezentanti odehrají celou úvodní fázi turnaje na Britských ostrovech a dokonce se vyhnou i přesunu mezi prvním a druhým zápasem. S vítězem play-off Ligy národů C a Chorvatskem nastoupí v Glasgow a skupinu uzavřou v Londýně.

Alex Král slaví gól v dresu reprezentace
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

"Hodnotím to dobře. První dvě utkání odehrajeme na stadionu v Glasgow, což je dobrá zpráva. Nemusíme cestovat tam a zpátky. Z logistického pohledu pro hráče a tým je to fajn," uvedl předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík.

"Myslím, že vzhledem k atraktivitě pro fanoušky je to správná skupina z hlediska těch dvou destinací. Pevně věřím, že naši fanoušci si jak do Glasgow, tak do Londýna najdou cestu a náš tým bude mít v zádech silnou podporu," doplnil Malík.

Češi se vyhnuli nejhorší možné variantě, která připadla jednomu týmu ve skupině A. "Černého Petra" přisoudil los Švýcarsku, které první a třetí zápas odehraje v ázerbájdžánské metropoli Baku a mezitím bude muset do Říma.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté na ME narazí na Anglii, Chorvaty a vítěze Ligy národů

Vedle dalekých cest se výběr helvétského kříže bude muset vyrovnat i s časovým posunem. "Myslím si, že města jsou relativně přijatelná. Není to Baku, kam se cestuje hrozně dlouho. Je to naopak kousek od sebe, Wembley a Glasgow, v tomhle ohledu je to přijatelné," pochvaloval si český záložník Alex Král.

"Je dobře, že se bude hrát dvakrát v Glasgow a poslední zápas ve Wembley, takže ubude cestování mezi zápasy," uvedl brankář Tomáš Vaclík.

"Skupina je určitě zajímavá pro fanoušky i pro tým. Naštěstí odpadlo cestování, kterého se všichni obávali. Hrát na ostrovech Euro je samozřejmě velice příjemné, takže z tohohle pohledu to vyšlo krásně," doplnil záložník David Pavelka.

Lépe než český tým na tom jsou pouze pořadatelské země, které odehrají zápasy základní skupiny doma. Euro poprvé v historii hostí 12 měst na počest 60. výročí kontinentálních šampionátů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články