Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Reprezentant Sivok je po operaci kolena

Praha - Fotbalový reprezentant Tomáš Sivok se v Praze podrobil operaci zkříženého vazu v koleně. Zákrok, který na vysočanské klinice provedl ortoped Jiří Váchal, se obešel bez komplikací. V pondělí bude obránce Besiktase Istanbul propuštěn do domácího léčení a pak začne s postupnou rehabilitací. Pokud půjde všechno podle jeho přání, na hřišti by se mohl znovu objevit během ledna nebo února.

Šestadvacetiletý Sivok se na operačním sále objevil dnes dopoledne a nebyla to pro něj nová věc. Plastiku předního zkříženého vazu podstoupil už před pěti lety, tehdy na pravém koleně. Dnes šlo o zákrok na druhé končetině.

Pro Sivoka může být dobrou zprávou alespoň to, že v koleně měl poškozený pouze vaz, zatímco menisky a chrupavky zůstaly nepoškozené. "Tomáš je rád, že má operaci za sebou, cítí se docela dobře. Teď už dobře, ví, co jej v dalších týdnech a měsících čeká," řekl Sivokův manažer Jiří Müller.

Sivok si koleno pochroumal minulé úterý na tréninku Besiktase, těsně před odvetou 3. předkola Evropské ligy proti Plzni. Odchovanec českobudějovického fotbalu se rozhodl pro operaci v prostředí, které už zná. V Praze zůstane i v následujících týdnech. "Dva týdny po zákroku nemůže dělat nic, pak začne na klinice ve Vysočanech s rehabilitací. Všechno je po dohodě s Besiktasem, který dal Tomášovi volnou ruku na jeho pooperační program. Tomáš bude v Praze pod dohledem špičkových odborníků," uvedl Müller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články