Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Reprezentaci zkomplikoval tréninkový plán sníh

Praha - Fotbalová reprezentace kvůli přívalu sněhu musela odložit dopolední trénink v přípravě na kvalifikační duel s Dánskem až na odpoledne. Přestože vyhřívání trávníku na strahovském stadionu Evžena Rošického běží už od pondělí, velké množství sněhu nestačilo včas roztát, aby byla hrací plocha připravena. "Vyhřívání běží, ale sněhu bylo více, než kdokoli čekal. Do odpoledne to roztaje a podmínky už budou lepší. Proto došlo k přeložení tréninku," řekl mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

František Rajtoral na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Hráči tak přišli o volné odpoledne. "Zaskočilo nás to. Je to trochu komplikace, protože jsme měli mít volno. Místo toho budeme od 16:30 trénovat. Potřebujeme mít dobré podmínky, takže je lepší to přehodit," řekl reprezentant David Limberský. "Alespoň jsme čas využili k tomu, abychom se podívali na video s našimi dobrými a špatnými momenty z posledních šesti zápasů. Bylo tam už i něco k Dánsku," dodal plzeňský bek.

Přestože se sněhem se potýkají i v Olomouci, kde v pátek národní tým duel s Dánskem odehraje, obavy kvůli hrací ploše nepanují. "Intenzivně se tam přípravě hrací plochy věnují. Navíc do pátku je hodně času. To by musel přijít další velký příval sněhu v den utkání, aby vznikly problémy," dodal Kolář.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace musela kvůli počasí přeložit trénink

Většina reprezentantů včetně největších hvězd Petra Čecha a Tomáše Rosického se také během odpoledne připojila podpisem k programu Členství Fotbalové asociace České republiky, který minulý týden UEFA ocenila jako nejlepší speciální projekt evropského fotbalu za rok 2012.

Všichni reprezentanti působící v zahraničních klubech se tak oficiálně stali členy domácí asociace, dříve členství z krajánků podepsali pouze obránci Theodor Gebre Selassie, Tomáš Kalas a Michal Kadlec stejně jako hráči z národního týmu působící v české lize. Na přelomu loňského a letošního roku se k členství ve FAČR přihlásilo kolem 280 tisíc lidí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články