Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Reprezentaci vybírám ze 60 fotbalistů, říká trpce trenér Bahrajnu Soukup

Praha – Miroslav Soukup je zvyklý na neobvyklé výzvy, českou fotbalovou dvacítku před deseti lety vytáhl na mistrovství světa ke stříbru, pak trénoval Egypt, Jemen a teď už přes rok vede ve specifických podmínkách reprezentaci Bahrajnu. Kromě jazykových nástrah se musí vypořádat také s úzkým výběrem bahrajnských fotbalistů.

Trenér Miroslav Soukup u bahrajnské reprezentace
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

"Kdybych měl nastínit, na jaké úrovni se pohybují bahrajnští hráči, tak většina z nich chodí do práce a trénují jednou denně večer. Rodilí Bahrajnci nedělají manuální práce, že by například pracovali na stavbách, takže jsou to spíš profese jako policista, voják nebo úředník," přiblížil Soukup profil bahrajnských fotbalistů.

Miroslav Soukup zvládá neobvyklé podmínky, tým koučuje arabsko-anglicky a teď ho dává v Česku dohromady, jedna výhra ho dělí od postupu na asijský šampionát. "Hráli jsme v Turkmenistánu, kde se nám podařilo vyhrát 2:1. Tím, že dál pokračoval ramadán, tak jsme odletěli do Česka na dovolenou, hráči v podstatě měsíc nic nedělali," uvedl Soukup.

"Co se týče kvality hráčů, je to tak úroveň třetí ligy u nás. Z toho počtu obyvatel – rodilých Bahrajnců a deseti týmů ligy vybírám reprezentaci ze 60 hráčů, což v podstatě není výběr, ale ten, kdo trochu hraje fotbal, běhá a kope do míče, tak je v národním týmu," dodal Soukup.

Je nám líto, video expirovalo.
Světoběžník Soukup trénuje fotbalovou reprezentaci Bahrajnu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články