Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Reprezentaci Ukrajiny převezme po Ševčenkovi úspěšný mládežnický kouč Petrakov

Ukrajina má podle tammních médií nástupce na reprezentační lavičce za Andreje Ševčenka, jenž se rozloučil s národním týmem po pěti letech po mistrovství Evropy. Novým hlavním trenérem mužstva, které se 8. září utká v přípravném zápase s českou reprezentací v Plzni, bude Oleksandr Petrakov.

Oleksandr Petrakov
zdroj: Reuters autor: Kacper Pempel

První volbou na post reprezentačního kouče měl být jiný bývalý kanonýr Serhij Rebrov, který se ale rozhodl zůstat v současném angažmá v Al Ajnu ve Spojených arabských emirátech.

K mužstvu tak přijde čtyřiašedesátiletý Petrakov, který působil posledních deset let u mládežnických výběrů Ukrajiny. Předloni s týmem do 20 let ovládl mistrovství světa.

Premiéru na lavičce seniorské reprezentace si odbude 1. září v utkání kvalifikace mistrovství světa na hřišti Kazachstánu. Před cestou do Plzně nastoupí Ukrajinci ještě 4. září v dalším kvalifikačním zápase proti Francii.

V ukrajinské nominaci na nadcházející duely mají tradičně nejsilnější zastoupení hráči Dynama Kyjev a Šachtaru Doněck. V týmu nechybí hlavní hvězdy v čele s vítězem anglické ligy Olexandrem Zinčenkem z Manchesteru City, Ruslanem Malinovským z Bergama a kapitánem Andrijem Jarmolenkem z West Hamu, kde nastupuje s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem.

V kádru čtvrtfinalisty letošního Eura je i útočník Roman Jaremčuk, kterého nedávno koupila Benfica Lisabon z Gentu za 17 milionů eur (433 milionů korun).

Nominace Ukrajiny na zápasy kvalifikace MS s Kazachstánem a Francií a přípravné utkání s Českou republikou:

Brankáři: Georgij Buščan (Dynamo Kyjev), Anatolij Trubin (Šachtar Doněck), Andrij Lunin (Real Madrid/Šp.).

Obránci: Mykola Matvijenko, Serhij Kryvcov, Viktor Kornijenko (všichni Šachtar Doněck), Olexandr Karavajev, Ilja Zabarnyj, Vitalij Mykolenko, Olexandr Tymčyk, Olexandr Syrota (všichni Dynamo Kyjev), Eduard Sobol (FC Bruggy/Belg.).

Záložníci: Serhij Sydorčuk, Mykola Šaparenko, Viktor Cygankov, Vitalij Bujalskij (všichni Dynamo Kyjev), Taras Stěpaněnko (Šachtar Doněck), Ruslan Malinovskij (Atalanta Bergamo/It.), Andrij Jarmolenko (West Ham United/Angl.) Olexandr Zinčenko (Manchester City/Angl.), Olexandr Zubkov, Igor Charatin (oba Ferencváros/Maď.).

Útočníci: Roman Jaremčuk (Benfica Lisabon/Portug.), Arťom Dovbyk (Dněpropetrovsk).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články