Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Reprezentaci doplní Šural, nahradí nachlazeného Lafatu

Praha – Davida Lafatu, který se dostal do nominace až dodatečně, trápí nachlazení, a tak Pavel Vrba povolal pro přátelské utkání s USA dalšího ofenzivního hráče. Trenér národního týmu ukázal na libereckého Josefa Šurala. "Šural s námi však určitě zůstane až do utkání s Nizozemskem. Pokud na něj bude Lafata k dispozici, budeme mít jednoduše k dispozici 21 hráčů do pole," uvedl trenér národního týmu Pavel Vrba.

"Kvůli aktuálním zdravotním problémům Davida Lafaty, který bude podle prvních odhadů vyřazený na dva nebo tři dny, jsme se nyní rozhodli dodatečně nominovat Josefa Šurala. Uvidíme, jak se situace vyvine," dodal Vrba.

Šural si opožděnou pozvánku do národního týmu vysloužil i díky své aktuální formě. V sobotním utkání 6. kola Synot ligy přispěl k výhře Liberce nad Ostravou hattrickem a v aktuální sezoně zaznamenal již čtyři branky. Čtyřiadvacetiletý Šural má zatím na kontě jeden reprezentační start, loni v listopadu si odbyl debut v přípravě s Kanadou.

Reprezentační výběr se dnes sešel v Praze a z nominované třiadvacítky hráčů zatím není k dispozici pouze Lafata. Tým čeká ve středu 3. září na pražské Letné generálka na evropskou kvalifikaci proti USA (20:15), 9. září (20:45) se reprezentace utká na stejném místě s Nizozemskem v premiéře kvalifikace o postup na ME 2016 ve Francii.  Oba duely odvysílá v přímém přenosu ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Šural nahradí Lafatu v reprezentaci

Hlavní zprávy

Nejčtenější články