Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Reprezentaci chyběl na srazu jen nemocný Lafata

Praha – Česká fotbalová reprezentace se v Praze sešla před středečním přípravným zápasem s USA a následným úvodním utkáním kvalifikace mistrovství Evropy proti Nizozemsku. Z třiadvacetičlenného kádru má problémy sparťanský útočník David Lafata, kterého trápí teplota. "David tady ještě není, ale Sparta měla minulý týden nějaké problémy, šlo o více hráčů a David ještě asi trošku ty problémy má. Ale chceme, aby tady byl a byl co nejdříve v pořádku," řekl trenér Pavel Vrba. Přímý přenos přípravného utkání Česko - USA sledujte ve středu od 20:00 v přímém přenosu na ČT sport a našem webu.

Pavel Vrba
zdroj: ČT24 autor: Jan Langer

"Jestli to budou dva nebo tři dny, nebo už zítra bude fit, to se uvidí podle jeho zdravotního stavu, o kterém rozhodne náš doktor," dodal. Ostatní hráči jsou v pořádku. "Samozřejmě někdo má nějakou bolístku, ale není to takové, že by nemohli trénovat nebo se zúčastnit zápasu ve středu s USA," prohlásil český trenér.

V neděli večer Vrba povolal jako posledního hráče sparťanského záložníka Lukáše Váchu. Připustil, že to nebylo snadné rozhodování, v úvahu připadali i jiní středopolaři. "Rozhodl jsem se na základě toho, že Lukáš je perspektivní hráč, kterému je 25 let. Rozhodování to bylo hodně složité, ale já si za tím stojím," podotkl Vrba k Váchovi.

Není vyloučeno, že v případě zdravotních problémů by se nominace ještě mohla změnit. O víkendu se skvělým výkonem blýskl například liberecký Josef Šural, který dal hattrick. "Samozřejmě jsou hráči, kteří v poslední době ukazují formu. V případě, když třeba Lafata nebude moci ve středu být k dispozici, netvrdím, že nemůžu donominovat někoho z hráčů, kteří v české lize zaujali," podotkl Vrba.

Odpoledne čeká reprezentaci trénink na Strahově, v úterý pak klasický předzápasový trénink před duelem s USA na Letné, který bude otevřený pro fanoušky a po němž bude následovat autogramiáda. Utkání s Američany se hraje ve středu od 20:15, kvalifikační souboj s Nizozemskem pak 9. září od 20:45.

Utkání s Američany se hraje ve středu od 20:15 a národní tým v něm bude usilovat o premiérové vítězství pod Vrbou. V předešlých třech přípravných zápasech uhrál dvě remízy a jednou prohrál. Kvalifikační souboj s Nizozemskem je pak na programu 9. září od 20:45.

Je nám líto, video expirovalo.
Vstup Vlastimila Vláška ze srazu české reprezentace

Vrba je rád, že má na rozdíl od předešlých srazů více času na trénink. "Je výhoda, když máte hráče osm dní a můžete s nimi nacvičovat určité věci, na které jsme třeba předtím neměli tolik času. Teď se budeme moci soustředit jen na to, abychom se co nejlépe připravili na Nizozemsko," pochvaloval si Vrba.

Nizozemci se ještě před utkáním v Praze představí ve čtvrtek v Itálii a duel bude osobně sledovat bývalý dočasný reprezentační kouč Josef Pešice. "Dá nám informace, které ze zápasu jsou. Ale nebude to jen o něm, budeme mít zápas i natočený a budeme si ho rozebírat. K Nizozemsku přichází nový trenér, uvidíme, jaké změny tam budou," řekl Vrba k bronzovým medailistům z nedávného světového šampionátu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články