Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Reprezentace zná soupeře pro přípravu. Doma přivítá Dánsko a Litvu

Praha – Česká fotbalová reprezentace už zná soupeře, s kterými se střetne na domácím hřišti v dalších přípravných zápasech. Nejprve 15. listopadu vyzve Dánsko, nový kalendářní rok pak odstartuje 22. března proti Litvě. Místa konání oznámí Fotbalová asociace ČR později.

"Obě přípravná utkání se odehrají v domácím prostředí, jména stadionů pro zápasy s Dánskem a Litvou budeme prezentovat v nejbližších dnech," uvedl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

Utkání s Dánskem naváže na duel s jiným severským soupeřem Norskem, se kterým se Češi utkají v kvalifikaci mistrovství světa. Litva pak obstará generálku na jarní boje a měla by tým připravit na duel v San Marinu. Češi si tak zahrají na domácí půdě šest ze sedmi posledních zápasů.

"Můžeme se opět představit domácím fanouškům a pro náš tým to jistě budou další dobré zápasové zkušenosti při jeho vývoji. Zápas s Dánskem pro nás znamená velmi kvalitní test se vším všudy, soupeř dlouhodobě patří k evropskému nadstandardu," řekl trenér Karel Jarolím.

"Utkání s Litvou nám přijde vhod i proto, že hned po ní narazíme v kvalifikaci na San Marino a v obou duelech se dá čekat především dobývání hlubokého obranného bloku. Litva by tak mohla být z tohoto pohledu užitečným testem," dodal reprezentační kouč.

S Dánskem sehráli Češi od roku 1998 už deset utkání. V posledních třech zápasech nedali aktuálně 44. týmu světového žebříčku ani gól. V posledním souboji v roce 2013 Češi prohráli 0:3.

S Litvou půjde o sedmý vzájemný zápas, přičemž Češi už mají na kontě pět výher včetně posledního utkání z roku 2011. O rok dříve vyhrála Litva v Olomouci 1:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články