Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Reprezentace začne Ligu národů dvěma domácími zápasy, hrát se bude nejspíš v Praze

Čeští fotbalisté zahájí třetí ročník Ligy národů 2. června domácím zápasem se Švýcarskem a o tři dny později přivítají hvězdný tým Španělska. Dalšího giganta ve čtyřčlenné skupině elitní divize A Portugalsko budou hostit 24. září v předposledním, pátém kole a skupinu zakončí za další tři dny utkáním ve Švýcarsku. Všechny tři domácí duely podle předsedy Fotbalové asociace ČR Petra Fouska odehrají reprezentanti s největší pravděpodobností v Praze.

"S losem jsem velmi spokojen. Hrát se Španělskem a Portugalskem, evropskými velmocemi, je fantastická nabídka pro českého fanouška a odměna za to, že jsme se probojovali do elitní skupiny A. Na druhou stranu je tam i příležitost se ve skupině udržet díky Švýcarsku, které považuji za srovnatelného soupeře," řekl Fousek.

Věří, že v době, kdy se bude hrát Liga národů, už budou moci v Česku na stadiony fanoušci. Momentálně smí do hledišť kvůli opatřením proti koronaviru maximálně tisíc diváků.

"Covidu se pochopitelně v určité míře obávám, stejně jako každý bych si přál, aby už byl pryč a neomezoval nás nejen ve fotbale, ale i v celém životě. V některých zemích jsou kvůli restrikcím zase prázdné stadiony, i u nás je limit tisíc lidí. Věřím, že v době, kdy se bude Liga národů hrát, tedy v červnu a na podzim, budou stadiony plné. Očekávám, že zájem o vstupenky bude nesmírný," uvedl Fousek.

Program skupiny A2 fotbalové Ligy národů:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články