Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Reprezentace začne domácí kvalifikaci na Letné, s Černou Horou se utká v Olomouci

První domácí zápas kvalifikace mistrovství Evropy odehraje česká reprezentace s Bulharskem 7. června na pražské Letné. V dalším utkání poté národní tým o tři dny později přivítá Černou Horu v Olomouci, která letos slaví 100 let od založení klubu.

Sport
zdroj: ČT4

Reprezentace se vrátí na Letnou téměř po třech letech, naposledy tam hrála v září 2016 na úvod světové kvalifikace 0:0 se Severním Irskem.

"Jsme rádi, že na Letné budeme hostit národní mužstvo. A věříme, že důležitou součástí týmu, který se představí v zápase proti Bulharsku na hřišti, budou i sparťané," uvedl sparťanský generální ředitel František Čupr.

"Jsem opravdu nadšený, že jsme se domluvili právě se Spartou a Olomoucí. Letenské vedení nám v případě zápasu s Bulharskem vyšlo maximálně vstříc a v situaci, kdy ústřední roli v národním týmu hraje například (kapitán Sparty) Bořek Dočkal, věřím, že si i ryze letenští fanoušci přijdou na své," uvedl předseda FAČR Martin Malík.

V Olomouci se reprezentanti představí po pěti letech, v dosud posledním utkání tam v rámci přípravy podlehli v červnu 2014 Rakousku 1:2.

"Kvalifikační zápas skvěle zapadá do letošních oslav 100. výročí od založení klubu," prohlásil olomoucký marketingový manažer David Holly.

"Olomouc nás o pořadatelství požádala sama a v tomto případě jsem rád, že tak budeme moci být součástí oslav významného jubilea v historii této tradiční klubové bašty moravského fotbalu," dodal Malík.

Vstupenky v prodeji ještě nejsou. "Budou to pro nás možná klíčové zápasy celé kvalifikace. Proto věřím, že jak na Letné, tak potom v Olomouci nás ve velkém počtu podpoří fanoušci. A my je naopak potěšíme dobrými výkony i výsledky," řekl kouč reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Kvalifikaci český tým rozehraje 22. března v londýnském Wembley proti favorizované Anglii a o čtyři dny později ho čeká prestižní přípravný zápas proti Brazílii v pražském Edenu. Zbylým soupeřem reprezentace v pětičlenné kvalifikační skupině je Kosovo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články