Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Reprezentace trénovala na Finsko, Rosický je rád za poslední zápas sezony

Praha - Český fotbalový národní tým čeká ve středu přípravný zápas ve Finsku. Před úterním odletem hráči mimo jiné trénovali na Strahově. Společnou rutinní přípravu včetně videorozboru soupeře ještě neabsolvoval Tomáš Rosický, který přiletěl až odpoledne.

Je nám líto, video expirovalo.
Nároďák trénoval před duelem s Finskem

Kolem svého nejzkušenějšího svěřence chce trenér Pavel Vrba složit nové mužstvo. Svědčí o tom i reprezentační starty jednotlivých hráčů kádru. Rosický jich má na svém kontě 94, obránce Michal Kadlec 52, všichni další ještě daleko méně – třeba David Limberský a Daniel Pudil mají shodně po 24 zápasech. "Máme hodně kvalitních fotbalistů, nehraje tu roli, kdo je tu služebně nejstarší a nejmladší," uvedl Kadlec.

Další fotbalisté dostanou šanci za dva týdny proti Rakousku. Pro jiné už sezona zápasem ve Finsku končí. "Sezona pro mě byla dlouhá, už začínala s Plzní v předkole Ligy mistrů, zápasů bylo spoustu, takže jsme se domluvili, že pojedu na tenhle zápas a pak si dám volno," řekl Vladimír Darida s 16 starty za reprezentaci.

Rosický, který v sobotu získal s Arsenalem svou první trofej během tamního působení, kromě regenerace již stihl předat ve sparťanském tréninkovém centru i ceny vítězům Dětský domov cupu, jehož je patronem. "Vždycky jsem jezdil rád. Teď to bude pro mě poslední zápas sezony, takže se samozřejmě těším."

Reprezentace se v úterý dopoledne přesune do Helsinek, kde ji večer čeká předzápasový trénink poprvé v kompletním složení.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články