Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Reprezentace se sešla před přípravou s Lotyšskem

Praha – Bez již dříve avizovaných Petra Čecha, Milana Baroše a Tomáše Sivoka se dnes sešla fotbalová reprezentace před přípravným duelem s Lotyšskem. Středeční utkání, které bude hostit jablonecký stadion U Nisy, je poslední prověrkou týmové formy před zářijovým startem kvalifikace na mistrovství Evropy. Všichni pozvaní hráči se trenérovi Michalu Bílkovi v dejvickém hotelu hlásili bez zdravotních obtíží.

"Snad to tak vydrží až do zápasu, nikdo si alespoň na nic nestěžoval. Sice zase nejsme úplně v nejsilnějším složení, ale musíme si s tím poradit," řekl Bílek.

S mírným zpožděním přijel do české metropole z Bordeaux jen záložník Jaroslav Plašil, další ofenzivní hráči David Lafata a Jiří Štajner se k mužstvu připojí během odpoledne přímo v jabloneckých Břízkách, kde se bude reprezentace na duel s Lotyšskem chystat. Lafata totiž hraje přímo v Jablonci, Štajner v sousedním Liberci, takže měli povoleno, aby přijeli přímo do Břízek.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se chystá na Lotyšsko

Přesně po roce a půl se mezi reprezentanty objevil i útočník anglického West Bromwiche Roman Bednář. V Bílkových plánech Bednář figuruje jako alternativa za zraněného Baroše. "S Romanem jsme už jeho soukromí probrali. Sám nejlépe ví, že udělal obrovskou chybu a nesmí se opakovat. Udělal výkonnostní pokrok, začal se prosazovat a snad mu to vydrží," uvedl Bílek. Zároveň ale věří v to, že si Baroš rychle vyléčí poraněnou achillovku, s níž má vleklé problémy. "Snad se dá do pořádku a v klubu odehraje nějaké zápasy před startem kvalifikace. Jinak by nemusel být ani na náš další zápas," uvedl Bílek.

Místo zraněného Petra Čecha se do branky postaví Jaroslav Drobný. Na zářijovou kvalifikaci by měla být už česká jednička k dispozici. "My jsme (s Petrem Čechem) velcí kamarádi, doufám, že se brzy vrátí a svalové zranění brzy doléčí," řekl Drobný.

Bílek zažije domácí premiéru

Duel s Lotyšskem pro něj bude zvláštní v tom, že se poprvé v roli kouče národního týmu představí na domácí půdě. Předchozí turnaje ve Spojených arabských emirátech, přípravný zápas ve Skotsku a turné po USA, kde Češi narazili na Turecko a domácí tým, se pokaždé hrály na soupeřových hřištích.

Utkání bude ve středu hostit liberecký stadion U Nisy. Liberecký kraj o víkendu postihly ničivé bleskové povodně, které si vyžádaly škody za tři miliardy korun. Vedení svazu i samotní reprezentanti zvažují, jakým způsobem postiženým oblastem pomoci. Zřejmě uspořádají finanční sbírku.

Roman Bednář
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články