Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Reprezentace představila nové lehčí dresy se lvem, bude v nich hrát už Ligu národů

Česká fotbalová reprezentace bude od zářijových zápasů Ligy národů proti Portugalsku a ve Švýcarsku nastupovat v nových dresech. Domácí červená sada odkazuje na minulost a dominuje jí velký lev na přední straně, venkovní bílá varianta naopak "hledí" do budoucnosti. Dresy jsou téměř o polovinu lehčí než ty předchozí.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace má nové dresy, hrát v nich bude už Ligu národů

Domácí sada podle autorů odkazuje na úspěchy z let 1934, 1976 a 1996, kdy národní tým získal na závěrečných turnajích medaile. "Červená varianta je klasika, která k české reprezentaci neodmyslitelně patří. Velký lev na hrudi mi připomněl dobu, kdy v národním týmu válel třeba Antonín Panenka. Moc mě těší, že na naši historii nezapomínáme," řekl reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

"Lev je výrazný, doufám, že výrazní budeme i my na hřišti. Dresy se mi moc líbí, jsou krásné. Asi je to na posouzení každého, pro mě je hlavně důležité, aby byli spokojeni kluci. Kvalita a design je něco navíc," uvedl Šilhavý.

Bílá varianta obsahuje na přední straně menší znak lva, který rámuje číslo. K venkovní sadě budou reprezentanti nosit modré trenýrky, k červené variantě pak bílé. Dresy od společnosti Puma mají hráčům přinést zvýšený komfort i tím, že jsou o 44 procent lehčí než ty dosavadní. Váží pouze 72 gramů.

"Obě sady dresů nepřinášejí jen nový design, ale využívají i nejmodernější materiály a technologie. Díky nim jsou nejen lehčí, ale hráčům poskytují i větší komfort. Dresy jsou navíc vyrobeny ze stoprocentně recyklovaných materiálů, což je příspěvek značky Puma k lepší budoucnosti," uvedl teamsport manažer Pumy pro Českou republiku a Slovensko Miloslav Ptáček.

Reprezentanti se v nových dresech poprvé představí 24. září v předposledním utkání Ligy národů doma proti Portugalsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články