Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Reprezentace má za sebou první trénink v Nan-ningu, teprve si zvyká na časový posun

Odpoledne místního času absolvovali v Nan-ningu první trénink čeští fotbaloví reprezentanti. V dějišti turnaje čtyř zemí China Cupu se připravují na svůj páteční úvodní zápas s Uruguayí a zvykají si na sedmihodinový posun. Přímý přenos utkání s Uruguayí sledujte v pátek od 12:25 na ČT sport a webu ctsport.cz. Vítěz zápasu se v pondělním finále utká s Walesem, který v prvním duelu turnaje deklasoval domácí Čínu 6:0.

Karel Jarolím
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Reprezentanti měli původně do Číny odletět z Prahy už v úterý odpoledne, ale kvůli závažné poruše letadla odcestovali až ve středu před polednem náhradním strojem.

Reprezentanti se ubytovali v hotelu WandaRealm, kde bydlí společně s dalším účastníkem turnaje Walesem. "Na hotel jsme dorazili před sedmou hodinou ranní, hráči měli přichystanou snídani," přiblížil Šeterle.

"Dopoledne se všichni snažili dospat a trochu navodit ten sedmihodinový časový posun. Abychom se dnešek pokusili strávit jako standardní den. Hráče ve tři hodiny čekal trénink a někteří se šli podívat na zápas našich soupeřů," dodal Šeterle směrem k úvodnímu zápasu turnaje mezi Walesem a domácím výběrem, který Velšané vyhráli jasně 6:0.

Uruguay bude mít v pátek výhodu, neboť je v Číně už déle. Pro české hráče bude klíčové, jak se jim povede spát dnes v noci. "Hodně se ukáže zítra ráno, kdo toho kolik naspí. Pokud dokážeme jít spát dnes večer, bude to něco neuvěřitelného," uvedl stoper Tomáš Kalas.

"Pamatuji si, že když jsem tu byl minulé léto (s Chelsea), první čtyři dny mi trvalo, než jsem se do toho dostal. První čtyři noci jsem šel spát v pět ráno a vstával v osm či devět," dodal hráč anglického Fulhamu.

"S kluky se cítíme nějak podobně. Jsme docela utahaní, že bychom možná mohli i brzo usnout a spát celou noc. Dá se pomoci případně nějakým práškem. Bude důležité, abychom se mohli soustředit jen na náš výkon, abychom se nemuseli prát s vlastním tělem," dodal Darida.

Při premiéře trenéra Ryana Giggse na lavičce Walesu se blýskl hattrickem hvězdný útočník Gareth Bale a s 29 reprezentačními góly překonal národní rekord Iana Rushe.

Draky v Nan-ningu poslal do vedení už ve druhé minutě Bale a křídelní útočník Realu Madrid zvýšil za dvacet minut po další přihrávce Sama Vokese.

Ten se sám prosadil ve 38. minutě a těsně před pauzou přidal čtvrtý gól debutant Harry Wilson v den svých 21. narozenin.

Hosté i po změně stran dominovali a hladce procházeli čínskou obranou. V 58. minutě skóroval podruhé Vokes, chvíli po něm Bale zkompletoval premiérový reprezentační hattrick a překonal Rushe.

"Vnímám to jako obrovskou poctu a úspěch. Jako kluk jsem nikdy nesnil o tom, že budu nejlepším střelcem v historii Walesu. Je to jedna z největších věcí, kterých jsem v kariéře dosáhl," řekl osmadvacetiletý Bale.

Svěřenci Marcella Lippiho se v závěru nedočkali ani čestného úspěchu. Jü Chan-čchao po uvolnění dobře vystřelil, ale brankář Wayne Hennessey míč konečky prstů vytáhl na tyčku.

Čína - Wales 0:6 (0:4)

Branky: 2., 21. a 62. Bale, 38. a 58. Vokes, 45. Wilson.

Čína: Jen Ťün-ling - Wang Šen-čchao (46. Li Süe-pcheng), Feng Siao-tching (71. Teng Chan-wen), Che Kuan (46. Liou I-ming), Čeng Čeng - Chao Ťün-min, Chuang Po-wen (46. Che Čchao) - Wu Lej, Jü Ta-pao (46. Čao Sü-ž'), Wej Š'-chao - Gao Lin (46. Jü Chan-čchao). Trenér: Lippi.

Wales: Hennessey - Gunter, Williams, Chester (71. Lockyer), Davies (70. Mepham) - Allen (63. L. Evans), King - Wilson (71. Watkins), Bale (63. Woodburn), John - Vokes (63. Bradshaw). Trenér: Giggs.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články